Dominique Ansel je otvorio novu slastičarnicu, ovo trebate probati

Nagrađivani slastičar i tvorac „Cronuta“, Dominique Ansel, prošlog je vikenda otvorio novu slastičarnicu u Las Vegasu i predstavio svoje omiljene slastice. Donosimo vam detalje
25.10.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Smatrate li se sladokuscem onda će vas sigurno zanimati ove svjetski poznate slastičarnice.  Ceasar’s Palace u Las Vegasu dobio je vlastitu verziju slastičarnice u kojoj je Ansel osim svima omiljenog „Cronuta“, hibrida kroasana i krafne, kreirao i kolekciju kolača koju možete kušati isključivo tamo.

Nezaobilazno je ime slastičarstva, a o tome koliko je poznat govori i to da ga je časopis „Food and wine“ 2013. godine nazvao kulinarskim „Van Goghhom“. U timu Daniela Bouluda četiri je godine stjecao iskustvo kao glavni slastičar, a za to je vrijeme Bouludov restoran dobio i treću Michelinovu zvjezdicu. Njegova inovativnost donijela mu je i titulu najboljeg slastičara na svijetu 2017. godine, kao i nagradu prestižne Zaklade James Beard.

„LUCKY 7“

Ansel svoje deserte uvijek prilagođava lokaciji slastičarnice pa ćete tako, uz klasične proizvode, u svakoj probati nešto novo. Najbolji primjer je Cronut koji se u devet godina otkako postoji pojavio u više od 600 izdanja različitih okusa. Zaštitni znak Grada grijeha , „Lucky 7“, kolekcija je kolača inspirirana s privjescima za sreću.  

Osobni favorit glavnog chefa je „“Lucky penny pig“. Vrlo jednostavan i slatki desert sastoji se od dva sablé bretona  punjenih čokoladnom kremom, džemom od malina i „feuilletineom“ od slanog kikirikija. „Extra touch“ svemu je pozlaćeni novčić, jer Dominique svemu daje dozu ekstravagancije. 

Od zanimljivih kreacija izdvojili bismo i „Fortune cookie“ čija baza, prhki keksić, drži konstrukciju načinjenu od kreme od čaja jasmina i skute s limunom. Kolačić sreće doista izgleda kao u stvarnosti, jer je svaki od kolača umjetničko remek djelo za sebe, a kada to vidite biti će vam žao pojesti ga.

SAZNAJ VIŠE: