Dizajn Jacquemus butika u Parizu daje luksuzni osjećaj spavaće sobe

Studio AMO predstavio je svoju drugu trgovinu za modni brend Jacquemus koja se nalazi u robnoj kući Galeries Lafayette Haussmann, a u njezinom je dizajnu korišten neobičan materijal: mekani bijeli jastuk
10.10.2022.
IMAGE SOURCE: Benoit Florençon

Danski studio AMO predstavio je svoj drugi maloprodajni dizajn za francuski brend Jacquemus. Butik od 60 četvornih metara smještena je u robnoj kući Galeries Lafayette Haussmann, a dizajniran je tako da podsjeća na spavaću sobu, kako kaže AMO, odjel za istraživanje i dizajn arhitektonske tvrtke OMA. To je postignuto tako što su korišteni mekani bijeli jastuci u oblikovanju čitavog butika.

Ovaj taktilni butik inspiriran je jugom Francuske gdje je osnivač spomenutog modnog brenda, Simon Porte Jacquemus odrastao. Tim iz AMO-a želio je uhvatiti atmosferu Provanse: polja lavande, drevne kuće na vrhovima brda, vapnenačke litice, dugačke vinograde pa čak i povijesne samostane. AMO je tako posegnuo za materijalima koji potječu iz regije, što ih je potaknulo da osmisle različite izglede u butiku.

Čar bijelih jastuka u butiku

Pri ulasku u butik, kupce dočekuje nježna svjetlost koju nadopunjuju mekani, bijeli jastuci. Dizajn ima za cilj postaviti kupcima lagani ton kupnje dok gledaju Jacquemus kolekcije koja je raspoređena po uglovima kako bi dao stvorio osjećaj prostranosti. Ružičasti tonovi odjeće iz kolekcije savršeno izviruju kroz bjelinu pufastih jastuka. Zidovi, vrata, garderoba i elementi za izlaganje presvučeni su bijelim jastučićima, a hrpa jastuka služi i kao prostor za sjedenje i površina za izlaganje. Ovakva spokojna atmosfera poziva kupce da provedu koliko god vremena žele u butiku. Zudovi od jastuka ukomponirani su s tepihom krem boje i mliječnim bež nijansama koje prevladavaju u trgovini.

AMO je prethodno dizajnirao još jednu trgovinu za Jacquemusa unutar londonske robne kuće Selfridges. Kao i ova u Parizu, butik u Londonu je u potpunosti obložen jednim materijalom: glinom. Korištenje isključivo jednog materijala stvara se kontinuitet kroz svaki prostor. Nijedan dizajn ne izgleda isto, ali povijest i korijeni Jacquemusa mogu se uočiti kroz korištene materijale koji nas vraćaju na jug Francuske. AMO je spreman otkriti svoji treću trgovinu za Jacquemus koja će se otvoriti u Harvey Nicholsu ove jeseni.

SAZNAJ VIŠE: