Kako je David Beckham postao jedan od prvih celebrity nogometaša

David Beckham ima jedno od najzanimljivijih putovanja do slave - istražili smo što je nogometaša pretvorilo u jednu od najpoznatijih ličnosti danas
30.09.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @davidbeckham
RECOMMENDED

Danas vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za Davida Beckhama. Ono što znamo je da je on jedan od prvih nogometaša koji je postao celebrity i da ga mnogi sada ne prepoznaju samo zbog nogometa već zbog njegovih kampanja, sponzorstva i brojnih naslovnica na kojima se pojavljivao. Ipak malo njih zna kako je njegova priča počela i kako je jedan nogometaš u razdoblju prije ere društvenih mreža uspio postati toliko popularan na globalnog razini.

Živimo u vremenu kada jedan dobro napravljen Tik Tok ili slika na Instagramu svakog može dovesti do globalne popularnosti i bogatstva. Prije to nije bilo tako, zato je zanimljivo proučiti što je Beckhama odvojilo od drugih nogometaša tog vremena koji mogu samo sanjati o životu koji on trenutno vodi.

Od njegovih skromnih početaka u radničkoj klasi u istočnom Londonu, njegove želje i odlučnosti za pobjedom te borbe za pronalaženje ravnoteže između ambicije, ljubavi i obitelji, njegova priča je ispunjena brojnim usponima i padovima.

Beckham je počeo trenirati za Manchester United još kao tinejdžer, a prvi veliki uspjeh napravio je s 21 godinom kada je zabio gol protiv Wimbledona sa sredine terena.  Njegova nogometna karijera je od tog trenutka krenula punom snagom unaprijed i nije se zaustavila.

No Beckhamove nogometne sposobnosti nisu bile jedina stvar koja ga je proslavila. Njegova karijera bila je pažljivo proračunata i vođena. Svoje vještine je prenio u još tri popularna europska tima i na kraju svoju obitelj preselio u Beverly Hills na pet godina kako bi igrao za Los Angeles Galaxy.

Sve to pomoglo mu je da postane međunarodno slavna osoba, a u središtu pozorni zadržalo ga je njegovo poznavanje medija i strateško razmišljanje. Njegov brak s Victoriom Beckham također je uvelike utjecao na njegovu sliku u medijima – stavio ga na još više naslovnica (ako je to bilo moguće).

Na prvi pogled njegov se život činio gotovo savršenim, ako izuzmemo neke skandale poput incidenta sa Sir Alexom Fergusonom gdje je dobio udarac kopačkom u lice dok je osjećao pritisak slave na terenu i izvan njega. Zapravo vjerojatno nismo ni svjesni što se odvijalo u glavi omiljene poznate ličnosti kao ni u njegovoj obitelji – zato jedva čekamo dokumentarac koji će se navodno pozabaviti svim odličnim, ali i lošim trenucima te nam pružiti pogled u njegovu psihu tijekom najvažnijih trenutaka njegove karijere i života.

SAZNAJ VIŠE: