Chef Stiven Vunić je održao nezaboravnu večer u Maredo Grillu

Stiven Vunić, mladi i ambiciozan chef proveo je goste Maredo Grilla kroz okuse Kvarnera u 7 slijedova jela i svježom ribom kao glavnom okosnicom večere pod nazivom 'Ča more da'
22.03.2023.
IMAGE SOURCE: Press

Chef Stiven, u svojoj konobi Zijavica u Mošćeničkoj Dragi privlači pozornost jelovnikom koji nudi nešto drukčija riblja jela, dok njegova supruga Tea radi najfinije rustikalne slastice. Zijavica je unatrag pet godina postala jedan od najpopularnijih kvarnerskih restorana.

Prave čari koje donose svježe kvarnerske namirnice spoznali smo na večeri koja je započela iznenađenjem iz kuhinje, foccacia s mariniranim brancinom, slijedio ju je Tartar od tune u listu blitve s hrenom i fermentiranim kozjim sirom. Sljedeće jelo sastojalo se od usoljenih inćuna s pečenim porilukom kremom od češnjaka tostiranih lješnjaka, zatim sočne pohane kuglice od bakalara sa salsom pomidora. Slijedi ih sipa na brodetu, s pireom od dimljenog krumpira i ulje od bosiljka. 6. slijed čini brancin s kremom od korabe i šparoge, a večeru je okrunio desert kreiran od strane Tee Vunić, skuta/med/rabarbara/lješnjak.

Sljubljivanje vina također je bilo izuzetno, a to su bili Lanson Le Black Brut, Lagar de Pintos Albarino 2021, sivi pinot Erdoro 2021, Grimalda Bijela, Matošević 2019, Macerator Galić 2015, Grk Madirazza 2021, Traminac izborna berba Enjingi 2009. 

Gostovanje chefa Vunića povelo nas je u neke druge krajeve, a jedva čekamo vidjeti čije gostovanje je sljedeće pripremio Maredo Grill.

SAZNAJ VIŠE: