SEARCH

Hvaljeni chef Stiven Vunić gostovat će u restoranu Maredo Grill

Ovaj utorak u omiljeni zagrebački restoran Maredo Grill stiže Stiven Vunić, vrhunski chef iz poznatog restorana Zijavica koji će za goste pripremiti šest sljedova pomno biranih gastro delicija
20.03.2023.
IMAGE SOURCE: Press
RECOMMENDED

Poznati zagrebački restoran Maredo Grill 21.3. dovodi Stivena Vunića, hvaljenog chefa iz poznatog Kvarnerskog restorana Zijavica. Stiven Vunić će ovaj utorak gostima pripremiti vrhunske gastro kreacije, a dio ove posebne večere možete biti i vi.

Stiven Vunić je vrhunski poznavatelj ribe

Stiven Vunić, mladi je i ambiciozni chef, čovjek s vizijom. To su sasvim dobri preduvjeti za uspjeh, ali potreban je još koji sastojak za zaokruženu poslovnu priču. On je izuzetne stvari napravio već u svojoj ranoj dobi.

Otac mu se bavio ribarstvom pa je bilo sasvim logično da će riba biti okosnica njegove kuhinje jer na tom je odrastao. Kaže, to u njemu budi posebnu emociju i dalje energiju za dalje.


"Suvremena kvalitetna gastronomija je definitivno očuvanje namirnice i kuhanje vrlo čisto, jasno i s okusom. Mislim da trebamo početi slušati i gledati što imamo oko sebe i tome dati posebnu pažnju i da je onda uspjeh zagarantiran. Moramo se spustiti bliže zemlji." - smatra Stiven.

Posebna večera u restoranu Maredo Grill

Priliku za uživanje u njegovim gastro kreacijama imate već ovog utorka, 21.03., od 20 sati u Maredo Grillu. Stiven je za ovu posebnu večeru pripremio 6 sljedova jela. Večeru će započeti s iznenađenjem iz kuhinje posluženom uz Lanson Le Black Brut. Zatim Tartar od tune u listu blitve s hrenom i fermentiranim kozjim sirom uparen s Lagar de Pintos Albarino 2021. Sljedeće jelo sastoji se od usoljenih inćuna s pečenim porilukom kremom od češnjaka tostiranih lješnjaka posluženim uz Sivi pinot Erdoro 2021. 3. slijed otvaraju posebno popularne pohane kuglice od bakalara sa salsom pomidora uparene s Grimaldom Bijelom, Matošević 2019. Slijedi ih sipa na brodetu, s pireom od dimljenog krumpira i ulje od bosiljka poslužena uz Macerator Galić 2015. 5. slijed čini brancin s kremom od korabe i šparoge uparen s vinom Grk, Madirazza 2021. Večeru će zaokružiti desert kreiran od strane Tene Vunić skuta/med/rabarbara/lješnjak poslužen uz Traminac izborna berba Enjingi 2009.

Večeru ne možemo dočekati, a i vi možete biti dio nje! Rezervirajte svoja mjesta na 099 457 4000 jer broj mjesta je ograničen!

SAZNAJ VIŠE: