BURO. guilt-free kutak: ukusni tiramisu za doručak

Nakon prefinog proteinskog banana breada, Marie Wasler je pripremila recept za savršeni tiramisu u kojem možete uživati svako jutro
27.01.2023.
IMAGE SOURCE: Danko Šimunović

Približavamo se kraju siječnja kojeg smo proglasili Self-Care mjesecom, ali to ne znači da s početkom veljače nećemo više brinuti o sebi, svom zdravlju i prehrani. Naprotiv, recept za proteinski banana bread koji nam je pripremila Marie Wasler bio nam je pravi primjer da možemo uživati u ukusnoj hrani bez grižnje savjesti. Prošli vikend smo već isprobali recept za banana bread i možemo reći da nas je osvojio. Zato smo za naš gastro specijal GUILT-FREE KUTAK brže-bolje pripremili još jedno ukusno jelo po receptu Marie Wasler, a riječ je o prefinom tiramisu zalogaju.

BURO guilt free tiramisu Marie Wasler

Ovaj tiramisu je poseban jer njega možete bez imalo grižnje savjesti jesti za doručak ako preferirate slatko za ujutro. Marie je za tiramisu koristila Boom Box proizvode koji ne sadrže dodatan šećer i zaista su savršeni za pripremu balansiranih obroka. Marie je dala savjet svima koji žele krenuti u smjeru ukusne balansirane prehrane da počnu od pripreme doručka. S doručkom je najlakše krenuti i nije potrebno imati neke posebne vještine u kuhanju. Zato ova food blogerica dijeli recept za tiramisu u kojem ćete uživati u jutarnjim satima.

BURO guilt free tiramisu Marie Wasler
BURO guilt free tiramisu Marie Wasler

TIRAMISU ZA DORUČAK

Sastojci:

• 60 g Boom Box zobene kaše lješnjak & čokolada
• 80 ml vrele vode
• 80 ml kave
Boom Box granola čokolada & badem
• Sirovi kakao prah

BURO guilt free tiramisu Marie Wasler

Za kremu:

• 100 g silken tofua
• 30 g eritrita (ili bilo koji drugi zaslađivač)
• 2 žličice limuna
• aroma vanilije
• 60 g biljnog mascarponea

• umjesto veganskog mascarponea možete koristiti i biljni cream
cheese ili jogurt ako želite da bude s manje kalorije •

BURO guilt free tiramisu Marie Wasler

Priprema:

1. Prvo pripremite kašu tako da ćete kašu pomiješati s
vrelom vodom i kavom pa ju pustite da se ohladi. 

2. Za kremu prvo zblendate sve sastojke za kremu osim mascarponea.
Kada krema bude skroz glatka, pomiješat ćete ju s mascarponeom. 

3. Kašu slažite u čašu. Na kašu premažite sloj kreme, zatim
slažite granolu pa ponovno kremu.

4. Na kraju ukrasite s kakaom. 

BURO guilt free tiramisu Marie Wasler

BURO guilt free tiramisu Marie Wasler
SAZNAJ VIŠE: