Nedavno smo pokrenuli poseban gastro specijal GUILT-FREE KUTAK gdje ćemo za vas dijeliti recepte ukusnih guilt-free jela u kojima mogu svi uživati pa tako i oni koji više paze na prehranu, sastojke koje koriste, izbjegavaju laktozu, a ne žele se odreći hrane punog okusa. Za slaganje recepata odabrali smo food i fitness blogericu Marie Wasler čijih se videa pripreme jela na Instagramu ne možemo zasititi. Marie se kuhanjem počela baviti još kao tinejdžerica, a njezinu strast prema kuhanju probudila je serija s Jamiejem Oliverom. Osim hrane, sport je jako važan dio njezinog života jer je yoga instruktorica i vodi trkački klub adidas Runners Zagreb.

Marie zna da su tjelovježba i pravilna prehrana najbolja kombinacija da ostanemo fit bez velikih odricanja. Zato nismo mogli odabrati bolju osobu za naš gastro kutak i boljeg partnera od Boom Boxa s čijim proizvodima je Marie složila ukusna, hranjiva i jednostavna jela u kojima ćete sigurno uživati.

Došlo je vrijeme da s vama podijelimo prvi recept. Riječ je o kolaču kojeg svi volimo: banana bread. Ovaj svestrani kolač može nam biti doručak, užina i desert, a toliko ga je jednostavno napraviti. Marie je s nama podijelila recept za proteinski banana bread u kojem je koristila Boom Box proizvode koji su bogati nutritivnim vrijednostima i 100% su na biljnoj bazi. U nastavku teksta vam donosimo ovaj ukusni recept. U slast!

PROTEINSKI BANANA BREAD (by Marie Wasler)
Suhi sastojci:
• 100 g integralnog brašna od pira
• 50 g zobenog brašna
• 50 g Boom Box zobene kaše s lješnjakom i čokoladom
• 50 g proteinskog praha (ja sam koristila s okusom banane i
sad ovaj banana bread ima okus po bananku)
• 100 g eritrita (ili bilo koji drugi šećer/ zaslađivač)
• 2-3 žlice praha sirovog kakaa
• 1 žličica sode bikarbone
• Prstohvat soli

Mokri sastojci:
• 300 ml Boom Box zobenog napitka
• 70 ml ulja od avokada
• 2 banane



Priprema:
1.Za mokri dio tijesta prvo dobro zgnječite banane vilicom ili u blenderu.
Zatim dodajte mlijeko i ulje i dobro promiješajte.
2. Sve suhe sastojke ubacite u zdjelicu i promiješajte.
3. Kad su svi sastojci spremni, pomiješat ćete suhe i mokre sastojke žlicom.
Miješajte lagano dok više nema suhih dijelova. Tu ne želimo pretjerivati kako se
gluten ne bi razvio — tako će nam banana bread inače ispasti gumenast.
4. Sada namastite kalup i ulijete tijesto u njega.
5. Banana bread pečete na 180 stupnjeva 45 – 50 minuta.