BURO. Experience: Večera na tajnoj lokaciji u Hvaru i plovidba Lady Gitom

Ova nedjelja nije bila obična. Treći dan BURO. Experience putovanja smo proveli na Lady Giti večerali na tajnoj lokaciji u Hvaru
23.05.2024.
IMAGE SOURCE: Danko Šimunović, Prosper Filipović
RECOMMENDED

Nedjelja je obično dan od kojeg se ne očekuje previše. Sigurno ste upoznati sa situacijom kada provedete jako dobar vikend i posjetite nekoliko mjesta te vam nedjelja dođe kao neki rest day u kojem ne očekujete neko uzbuđenje. U slučaju BURO. Experience putovanja nedjelja je bila vrhunac. Djevojke su znale što smo im pripremili, ali nisu se nadale da će iskustvo biti baš tako nezaboravno. Kako je protekao treći dan BURO. Experience projekta?

BURO. EXPERIENCE X LADY GITA

Točno u 08.30h ispred hotela Ambasador nas je dočekala Lady Gita, luksuzna jedrilica od 49 metara na kojoj nas je pozdravio kapetan Toni Ković i osam profesionalnih članova posade. Posada nam je za dobrodošlicu pripremila raskošan brunch, a na stolu su se pronašle razne salate od plodova mora i ribe, selekcija voća, sireva, svježi kroasani, Canella prosecco, San Pellegrino mineralna voda, Acqua Pana voda, Pago sokovi, ohlađeni Schweppes i poznati Malfy gin koji je simbol svakog mediteranskog ljeta. Lady Gita može primiti 12 ljudi u 6 prostranih luksuznih kabina.

Prije samog ukrcavanja djevojkama smo pripremili BURO. poklon vrećicu koja je bila ispunjena prigodnim poklonima, a što su sve dobile za ugodno ljeto donosimo sutra.

Na gornjoj palubi se nalazi velika chill zona i jacuzzi te smo vožnju do Hvara proveli izležavajući se na suncu uz dobru playlistu. Sezonu kupanja smo otvorili u maloj uvali blizu Hvara gdje su djevojke uživale u svim vodenim sportovima. Naime Lady Gita u morskoj opremi ima WaveRunner, wakeboard, kneeboard, 3 SUP-a, kajak za jednu osobu, donut i opremu za ronjenje. Nakon kupanja je stiglo vrijeme za ručak koji nam je pripremio chef.

Na stolu su nas dočekali BURO. meniji sa selekcijom predjela, glavnog jela, deserta i vina. Za ručak smo odabrali vina Erdoro, Minuty Rose i Marques De Murrieta koja su se odlično sljubila s morskim menijem koji nam je stigao na stol. Za predjelo je poslužen tuna sashimi (soja sos, wasabi emulzija, ukiseljeni đumbir) i vege rolice patlidžana (patlidžan punjen hummusom, tostirani pinjoli, ulje bosiljka).

Glavno jelo je bio filet brancina uz kojeg je poslužena krema od kaula u bademovom mlijeku, redukcija komorača i naranče, dehidrirane crne masline. Za vegane je poslužen steak od kaule sa salsom verde.
Nakon ručka i kupanja došlo je vrijeme da uplovimo u Hvar jer nas je samo nekoliko sati kasnije čekala nova gastronomska avantura.

BURO. EXPERIENCE SECRET DINNER LOCATION

Ako ste ikada jeli u nekim od poznatijih restorana na Hvaru, velike su šanse da je za vas kuhala Tea Jakaša, jedna od najboljih hrvatskih chefica koja trenutno radi u vjerojatno najposebnijem restoranu na obali. Lokaciju vam ne možemo otkriti (da, dobro ste pročitali) i do ovog mjesta možete doći ako ste čuli neku preporuku. Instagram nemaju, web nemaju, sve se radi na preporuku i ako vam netko kaže za ovo mjesto, ne razmišljajte ni sekunde. Sjedajte u taksi, skupite ljude koji su vam dragi i sjednite za stol prekoputa Jakaše i voditelja restorana Josipa Marinića i prepustite se iskustvu. Upravo to smo napravili u nedjelju navečer i vjerujte nam da smo i nakon večere ostali još satima u priči i odličnoj atmosferi.

Nismo znali što nas sve očekuje na meniju, ali Jakaša nas je provela kroz sve okuse i mirise od predjela do glavnih jela. Kocke od krumpira s kavijarom, najfiniji hummus s krekerima od lana, riblji carpaccio, Bruschette s tunom i Holandez umakom, steak, pa čak i mini pizze iz krušne peći.. Sve je stizalo na stol u apsolutnoj harmoniji okusa i mirisa koju doista morate doživjeti. Desert su bile kocke brownieja s ganache kremom i najfiniji sladoled/sorbet od mandarine koji se topi u ustima. Uz večeru smo sparili vina Erdoro, Minuty Rose i Marques de Murrieta, a nakon večere smo se zavalili na jastuke uz hladni Malfy gin tonik i gledali u more.

Previše fotografija s ove večere nećete vidjeti jer zbog tajnosti lokacije i koncepta restorana nismo fotografirali okolinu i možemo vam reći da nam je tako svima odgovaralo.

Posljednji dan putovanja smo proveli na Lady Giti uz brunch i (moramo priznati) lagani mamurluk koji nam je posada brzo otklonila s biranim jelima koje su pripremili. Dimljeni losos, cezar salata, kroasani, hladni naresci, sirevi, svježe voće, Pago sokovi i bili smo spremni za novu rundu kupanja. Iskrcaj u Splitu je bio najmanju ruku emotivan uz veliki pljesak i ovacije kapetanu i posadi.

Nakon skoro četiri dana BURO. Experience putovanja svi možemo reći da smo doživjeli nezaboravno iskustvo o kojem ćemo još dugo pričati. Otvorili smo ljetnu sezonu u BURO. stilu i nadamo se da ste zabilježili neke od naših preporuka jer je svaki partner ovog projekta vodeći u svojoj kategoriji. Na kraju ovog putovanja djevojke su imale samo jedno pitanje: Planirate li zimsku verziju BURO. Eexperience putovanja?

Što vi mislite?

SAZNAJ VIŠE: