Ove zobene pahuljice u obliku kolača postat će vaš omiljeni doručak!

11.03.2022.

Doručak je najvažniji obrok u danu jer je upravo on zaslužan za pokretanje metabolizma i povećanje energije koja nam je potrebna tijekom dana. Zato je važno da dan započinjemo sa zdravim obrokom koji je bogat proteinima, cjelovitim žitaricama, zdravim mastima te voćem ili povrćem. Žitarica je od pamtivijeka bila glavni izvor prehrane i važna su namirnica zbog bogatstva proteina i ugljikohidrata. Zobene pahuljice su vrsta žitarica koje se često nalaze u našim jutarnjim zdjelama. Iako su iznimno zdrave i nutritivne, nisu najbogatijeg okusa pa znaju dosaditi i počnemo ih izbjegavati. Međutim, ako napravimo samo malu promjenu u načinu pripreme zobenih pahuljica, obožavat ćemo ih svako jutro! TikTok platforma zaslužna je za mnoge recepte pa tako i za novi trend pečenih zobenih pahuljica. Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte u doručku!

Pečene zobene pahuljice su ustvari smjesa pahuljica s raznim drugim namirnicama koja kad se ispeče dobije teksturu ukusnog kolača. Ljepota ovog recepta leži u tome što se možete igrati s namirnicama koje ćete povezati s pahuljicama u ukusnu smjesu. Također, recept je vrlo jednostavan i brz za pripremu pa nećete gubiti previše vremena ujutro, a dobit ćete prefin doručak! U nastavku teksta izdvojili smo vrlo jednostavan veganski recept za ove pahuljice- kolačiće koji će vas osvojiti na prvu!

Sastojci:

1 banana
Pola šalice zobenih pahuljica
1-2 žlice kakaa u prahu
Pola šalice bademovog mlijeka (ili mlijeko po izboru)
Žličica maslaca od kikirikija
Borovnice (ili neko drugo voće)

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Stavite sve sastojke u blender i izblendajte u homogenu smjesu
3. Ulijte smjesu u nauljenu posudu i stavite peći 20 minuta.

Mali savjet je da prije pečenja ostavite smjesu da odstoji par minuta kako bi pahuljice bolje upile tekućinu pa će vam i kolačić biti mekši. Dobar tek!

SAZNAJ VIŠE: