Veličanstveno imanje na kojem će se održati Valentino couture revija

Valentino couture revija za sezonu jesen 2023 održat će se na veličanstvenom imanju Château de Chantilly čiji ogromni vrtovi oduzimaju dah
24.05.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @chateauchantilly, @la_poze, @hebdomania/ Marc Walter/ Sophie Lloyd/Let's Fly Production/J.L Aubert
RECOMMENDED

Nedavno smo pisali o tome kako dizajneri podižu nivo svoje kreativnosti tako što će nove kolekcije predstaviti na dalekim, prekrasnim destinacijama koje oduzimaju dah. Nabrojali smo nama najdraža mjesta modnih revija gdje bi rado voljeli otići, a nadolazeću Valentino couture reviju za sezonu jesen 2023. na imanju Château de Chantilly stavljamo na našu listu. Château de Chantilly je povijesno imanje iz 14. stoljeća smješteno u istoimenom gradu, oko 50 kilometara udaljeno od Pariza. Imanje je trenutno u vlasništvu Instituta de France i otvoreno je za javnost. Valentino će reviju održati 5.srpnja u 19:30 sati tijekom Paris Couture Weeka.

Château de Chantilly obiluje raskošjem, od labirinta hodnika, salona za zabave, slika, nakita iz doba renesanse te raskošnih vrtova oko dvorca. Ovi raskošni elementi lokacije mogli bi biti nagovještaj na koji način će kreativni direktor Valentina Pierpaolo Piccioli usmjeriti svoju kolekciju. Imanje se sastoji od dva dvorca:  Petit Château izgrađen oko 1560. za francuskog vojnika i diplomata Annea de Montmorencyja, i Grand Château koji je uništen tijekom Francuske revolucije i ponovno izgrađen 1870-ih.

Veličanstveni vrtovi imanja Château de Chantilly

Château de Chantilly okružen je velikim vrtovima, vodenim elementima, paviljonima pa čak i vodopadom. Vrtovi koji se nalaze na površini od 115 hektara rezultat su kreacija prema modi svakog razdoblja: vrt u francuskom stilu koji je stvorio André Le Nôtre u 17. stoljeću, anglo-kineski vrt iz 18. stoljeća i Engleski vrt s početka 19. stoljeća. Ovi temelji pružaju jedinstveno svjedočanstvo o odnosu između čovjeka i prirode u zapadnom svijetu tijekom više od tri stoljeća.

Vrt u francuskom stilu pruža najljepše vidikovce tijekom posjeta s ogromnim vodenim zrcalima, brojnim fontanama i izuzetnim zbirkama kipova. Anglo-kineski vrt potpisuje arhitekt Jean-François Leroy koji je kreirao za princa Louis-Josepha de Bourbon-Condéa. Vrt je sastavljen od sedam malih kuća (danas pet) rustikalnog izgleda, a poslužio je i kao  model za Hamleta Marie-Antoinette u Petit Trianonu i Versaillesu. Engleski vrt dizajnirao je arhitekt Victor Dubois, a u njemu se nalazi Venerin hram koji nastanjuju labudovi i razne vodene ptice.

SAZNAJ VIŠE: