Gastro mjesto kojemu se rado vraćamo: pekara „Pophams“ u Londonu

Artisan pekara i restoran „Pophams“ nalazi se na tri lokacije u Londonu te predstavlja divno gastro mjesto sa svježim namirnicama, ručno rađenim delicijama i ukusnim jelima rađenim tradicionalnim bečkim tehnikama
20.03.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @pophamsbakery
RECOMMENDED

Ako vas put ikada navede u London, nikako nemojte zaobići šarmantni „Pophams“, restoran  i artisan pekaru u čijim gastro delicijama posjetitelji uživaju od 2017. godine. „Pophams“ je rođen iz ideje da se tradicionalne bečke tehnike pečenja povežu s inovativnim tehnikama. Osnivač pekare Ollie Gold proveo je sedam godina radeći u odjelima za ugostiteljstvo u raznim timovima Formule 1, putujući svijetom i učeći o različitim kulturama kuhanja na svakom mjestu koje je posjetio.

Njegova strast prema hrani nastavila je rasti te je u listopadu 2017. uz pomoć kreativne direktorice Lucy godine otvorio vrata svoje pekare i restorana „Pophams“ u Islingtonu u Londonu. Drugu lokaciju možete pronaći u Victora Parku, a sada ova pekara na trećoj lokaciji u London Fieldsu, Hackney, gdje se nalazi njezin restoran, otvara novu trgovinu s prvom fizičkom inicijativom „Pophams Home“.

Divna gastro ponuda u „Pophams“ pekari i restoranu

„Pophams“ je sinonim za svježe namirnice , tradicionalne bečke tehnike i ručno rađene poslastice. Ova artisan pekara je savršeno mjesto za doručkovanje jer nudi niz pekarskih proizvoda rađenih s ljubavlju: od slatkih kroasana, Pain au Chocolat, kroasana sa šunkom i sirom pa sve do slanine i javorog sirupa, austrijskog sira s mladim lukom i poznatim engleskim namazom „Marmite“. Ovdje možete pronaći i slatke zdjele s grčkim jogurtom ili kokosovim jogurtom sa sezonskim voćem i granolom ili pecan maslacem.

U London Fieldsu, smješten je „Pophams“ restoran koji nudi čitavu lepezu jela s tjesteninom. Radeći sa sezonskim britanskim i talijanskim proizvodima, svako jelo je nadahnuto tradicionalnim talijanskim okusima i metodama, uz kreativan pristup. Glavna kuharica Rae Arends i njezin tim svakodnevno ručno oblikuju stotine pojedinačnih komada tjestenine. Dnevna pekara pretvara se u živahni restoran gdje se tjestenina poslužuje u malim šarmantnim tanjurima.

Inicijativa Pophams Home

Potpuno nova trgovina Pophams u London Fieldsu pokreće i fizičku inicijativu pod nazivom „Pophams Home“ koja uvodi prostor za radionice i platformu za britansko rukovodstvo i lokalne kreativce. Uz svoje osnovne slastice, lokal će prodavati odabrani izbor kućnih potrepština dok će golemi gornji kat postati mjesto za sastanke i panele za suradnju. Kao i u ostalim pekarama, prostor će se u sumrak pretvoriti u miran restoran koji će posluživati svježe pripremljenu tjesteninu i jela od sira.

SAZNAJ VIŠE: