Jeste li već posjetili Boogie Lab kućicu? Trebali biste

Zagrebački Advent ove je godine zaista poseban, baš kao i delicije s potpisom mladog prehrambenog tehnologa Karla Vulina. Njegov Panettone posljednjih dana oduševljava sve koji su ga probali, a od sada na novom mjestu na Fuliranju na Štrosu zajedno s partnerom Mladenom Vidovićem predstavlja Boogie Lab kućicu koja se već na prvu razlikuje od drugih
03.12.2022.
IMAGE SOURCE: Filip Popović

„Boogie Lab će biti novi dom za sve Kroštuline buduće projekte. Slogan projekta je Sunshine, Moonlight, Goodtimes. Slogan i hit iz 1979 od The Jacksons najbolje opisuje što je Boogie Lab. Inspirirani glazbom i interijerom iz te ere odlučili smo dugogodišnje iskustvo i strasti prema pekarstvu, hrani, baru i glazbi spojiti u zajednički projekt. Ovo je početak jedne nove priče!“ – izjavio je Karlo Vulin.

Ovog adventa imamo prilike kušati tri specijaliteta; kultni Panettone i Panettone na fete, Kronut koji je već u prvim danima adventa oduševio mnoge, a on je  kombinacija croissanta i donuta, tj. croissant tijesta i donut oblika koji se prži poput krafne.

Radi se tako da se u tijesto “laminira” maslac više puta kako bi se dobili slojevi tijesta i maslaca kao na croissantu. Nakon toga se oblikuje u krug s rupom te stavlja na dizanje. Nakon što je proizvod dovoljno dignut stavlja ga se na prženje. Isprženi proizvod puni se željenim kombinacijama, a to su krema od sicilijanskog pistacchia te kikikri i slani karamel. 

Germknedla alla Panettone – na prvu ćemo misliti da se radi o uobičajenoj germknedli s punjenjima od šljive ili čokolade. No, glavna razlika u odnosu na ostale je ta što tijesto prolazi proces fermentacije kao za Panettone. Prva dva dana su ista kao za panettone, a u trećem danu recepturu i oblikovanje prilagođavaju germknedli. Proizvod se ručno puni i oblikuje, stavlja na dizanje i zamrzavanje. Na Boogie lab kućici na Fuliranju knedlu stavljaju na parenje i prelijevaju s umakom od vanilije i maka.

Već sljedećeg tjedna lansiraju i jedno slano jelo s kojim će najaviti bistro ponudu Boogie Laba koju razvijaju zajedno sa chefom Dinom Galvagnom.

SAZNAJ VIŠE: