Znate li što je “oystering”? Novi termin u rječniku suvremenog dejtanja

24.01.2022.

Pandemija nam je donijela cijeli niz novih termina u sferi muško-ženskih odnosa i iako nam ih većina nije jasna (i to otvoreno priznajemo) s nekima se apsolutno slažemo i pozdravljamo ih. Takav trend je “Oystering” koji nalaže da se ne trebate bojati dejtanja nakon prekida već da trebate uživati u svemu što svijet ima ponuditi. Znate onu izreku “The World Is Your Oyster”? Upravo je to nit vodilja ovog termina. Stručnjaci objašnjavaju da je pandemija uvelike promijenila način na koji gledamo odnose i da su mnogi odlučili izaći iz nekih loših veza ili polu-veza i dati si luksuz življenja života jer smo svi u ove dvije godine shvatili koliko je vrijeme dragocjeno i koliko ga u stvari nemamo. Svjesni smo da se sutra može dogoditi nešto što je apsolutno van naše kontrole i da je sve što ostaje ona misao kako smo živjeli život i jesmo li iskoristili najbolje od njega.

OVAJ TREND SE NE TREBA SHVAĆATI KAO SUMANUTO ULAŽENJE U ODNOSE IZ STRAHA DA NE BUDEMO SAMI TRI MINUTE ILI BJEŽANJE OD BOLA NAKON PREKIDA. PREBOLIJEVANJE OSOBE S KOJOM STE BILI JE KLJUČNO ZA ZDRAV ODNOS PREMA SEBI I DRUGIMA I NE SMIJE SE PRESKOČITI KAO FAZA OPORAVKA. OYSTERING SAMO NALAŽE DA ODBACITE STRAH, NAPRAVITE GLOW UP ZBOG SEBE I KRENETE DALJE S MIŠLJU I SAZNANJEM DA IMATE SVE ZA PONUDITI SVIJETU.

Istraživanja kažu da je 50% samaca spremno za dejtanje u 2022. i da se vesele novim ljudima i novim počecima. Ako je pandemija suzbila strahove od novih ljudi i početaka i nekako nas natjerala da shvatimo da ima života i sreće i nakon teškog prekida, onda nam ne preostaje ništa drugo već prigrliti oystering kao jedini ispravni put za sebe u 2022. Glow up and show up!

SAZNAJ VIŠE: