Znate li da postoje trendovi za dekoriranje stola? Evo koji će vladati 2022.

25.02.2022.

Ako ste, upali u kolotečinu, nedostaju vam putovanja ili vam treba novi hobi, ovih dana se možete zabaviti dekoriranjem stola. Napravite večeru, za sebe ili prijatelje i isprobajte neki od trendova koji će vladati 2022. I hrana će u ovakvom okruženju biti ukusnija.

MAKSIMALIZAM

Je li minimalizmu odzvonilo? O, da! Barem kada je riječ o dekoriranju stolova. Sve je dopušteno: miješanje boja i uzoraka, poigravanje s priborom i dekoracijom. Roze čaše i plavi tanjuri, cvijeće i stolnjaci u jarkim tonovima, roze svijeće i crvene salvete – sve može! Napravite od trpeze mini Disneyland, jer kada se oči nahrane šarenilom, manje prostora ostaje za prejedanje.

VINTAGE 

Evo savršenog načina da vašem stolu poklonite dašak nostalgije. Svakome treba poneki autentičan bezvremenski vintage komad i ovaj trend to definitivno potvrđuje. Fini porculan i pozlaćeno posuđe su must have, a predlažemo vam da staro posuđe pronađete u online trgovini: Fleka concept.

DEZENI IZ 70-IH

Razigrane sedamdesete godine donijele su nam makrame, ratan, mješavinu smeđih i narančastih tonova, a ove godine se smještaju na blagovaonske stolove kao nezaobilazni trend u dekoriranju. Naglasak je na toplim bojama, mekim geometrijskim oblicima i uskovitlanim šarama.

STOL KAO DESTINACIJA

Ako ste gladni putovanja, preselite ih na svoj stol. Ovaj trend u dekoriranju stolova je jedan rijetki zdravi eskapizam. Izmaštajte Positano ili Marakeš i preslikajte željene destinacije kroz visoke svijećnjake ili rustikalno posuđe. U ovom slučaju, granice nisu problem, vaša putovnica može ostati u ladici.

STOLNJACI

Zaboravite na fensi podmetače, vrijeme je da iz zadnjeg dijela ladice izvučete sve one zaboravljene stolnjake. Ako vas boli glava na pomisao o peglanju, nema brige, jer su u 2022. i zgužvani stolnjaci sasvim okej. Chic i praktično u isto vrijeme. 

OSOBNI PEČAT

Sigurno je da ste u svaki kutak doma unijeli malo sebe, stoga nema potrebe da to ne učinite i kada je dekoriranje stola u pitanju. Zaboravite ne uniformirane trpeze i dosadne tanjure – što god za vas znači liepo je dobrodošlo – pa i ako su to upravo bijeli tanjuri i jednostavna dekoracija. Svakako se tu ne morate zaustaviti.

SAZNAJ VIŠE: