SEARCH

Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske

07.12.2021.
RECOMMENDED

Svake godine u prosincu iznova se sjetimo pravog značenja riječi „hektično“. Dok temperatura pada do točke kad će hladnoća prijeći u snježno stanje, sve više vremena provodimo zaglavljeni u prometu, na telefonu dok pokušavamo pronaći taksi ili u predinfarktnom stanju dok pokušavamo sve obaveze ugurati u taj okvir od (samo) 24 sata. Srećom, znamo da ćemo ovaj ludi slalom odvesti ravno u blagdansku sezonu u kojoj spavaju i laptop i telefon, trepte samo novogodišnje lampice, a zvoni samo plastični Deda Mraz na jelki. Zato udahnimo duboko i kažimo sebi da, mi možemo savladati još jedan prosinac. Jer možda ćemo odmor provesti na nekom nježnom mjestu kakvo je boutique hotel Le Moulin?

Radi se o hotelčiću smještenom na dva sata vožnje od Pariza koji je izuzetno šarmantan. Novi interijer potpisuju Marine Gabily i Lucas Madani, osnivači dizajn studija Hauvette & Madani. Oni su željeli stvoriti jednostavno mjesto gdje je topla atmosfera u prvom planu, baš onakvo mjesto na kakvom možete zamisliti sve svoje prijatelje, zabavu i mogućnost da se skroz resetirate prije povratka u grad.

La Moulin se sastoji od velike glavne kuće i kućice u dvorištu. Dvije velike gostinjske sobe nalaze se na prvom katu glavne kuće, a s druge strane dvorišta smještene su još dvije smještajne jedinice, jedan apartman inspiriran sedamdesetim godinama i jedan koji ima vlastiti ulaz odvojen od ostalih. Retro i moderno odrednice su stila koji ovdje vlada, samt je suprotstavljen pločicama visokog sjaja. Toplo drvo je smješteno nasuprot žičanih stolica.

Mnogo elemenata potječe iz second handtrgovina iz okruženja, radi se o kvalitetnim komadima namještaja koji su reparirani i presvučeni kvalitetnim tekstilom. U kuhinji dominiraju prirodni i neobrađeni materijali, kao i detalji i umjetnine koje su izradile lokalne zanatlije. Imanje se prostire na 2 hektara i u okviru njega postoji i potočić, neka od stabala su stara i do sto godina, a tu je i voćnjak kroz koji gosti mogu slobodno lutati. Na ovom mjestu priroda je u glavnoj ulozi, radi se o autentičnom i nepretencioznom luksuzu čiju ljepotu su Marine i Lucas suptilno naglasili. Savršeno mjesto za offline bijeg.

SAZNAJ VIŠE: