Zašto na Instagramu “svi nose istu košulju”?

Otkrili smo priču "jedine košulje koja živi život", razgovarali s tajništvom Party Košulje i otkrili datum 100. partyja. Ovo je cijela priča
04.03.2023.
RECOMMENDED

Putovala je i znojila se u mračnim klupskim podrumima, plesala na zagušljivim podijima Kitkata i Zennera, prošla je čak i strogi “vibe check” Berghaina, divljala je i na domaćem terenu i izvan granica, ispred i iza DJ-pultova, na pozornicama, koncertima, svadbama, afterima… Bila je svugdje i vidjela je svašta. I, zahvaljući revnim “košuteljima”, živjela punim plućima. Moglo bi se reći da Party Košulja nema gdje nije bila, ali pred njom je još dug put i nekoliko neostvarenih želja.

Ako se pitate zašto u posljednjih nekoliko mjeseci na Instagramu “svi nose istu košulju”, otkrit ćemo vam tajnu. Riječ je o jednoj posebnoj vintage košulji, prošivenoj srebrnim nitima, koja je od ljeta 2022., iz zagrebačke centrale, krenula u pohod na partyje. Od tada do danas ona svako malo mijenja “vlasnika” koji ju sa sobom ponese na neko novo mjesto, ispleše na nekom novom podiju i duboko u njene konce upiše neke nove uspomene i neke nove doživljaje. U trenutku razgovora s tajništvom Party Košulje, najpopularnija košulja na sceni upisala je 61. “košutelja” i 61. party, nastavljajući grabiti prema stotom kada će sebi, a i razigranoj sceni u čast organizirati vlastiti tulum.

Prije nego što obujemo plesne cipelice i osvojimo plesni podij s neumornom Košuljom, odlučili smo saznati sve o njoj, a i ponešto o njezinim živahnim “pokroviteljima”. Nažalost, one najsočnije detalje iz kasnih noćnih sati nam nije htjela otkriti.

Znam neke odjevne komade koji se dobro zabavljaju, ali niti jedan se niti približno ne zabavlja k’o Party Košulja. Po mojim saznanjima, dosad je partijala 61 put. Ima li još neispunjenih želja? Čula sam da želi na neku obranu doktorata.

Ima nešto neispunjenih želja, listu je već objavila, a ovih dana će ih objavljivati i preko svog profila na Instagramu – @partykosulja. PK često poziva ljude da joj pomognu ostvariti posebna postignuća, koja onda upisujemo na njenu listu #achievementunlocked, a osobe koje joj pri tome pomognu ulaze u povijest kao PK heroji.

Što se tiče neostvarenih želja, htjela bi skakati iz aviona, popeti se na neki vrh, biti PK speleologinja, obraniti diplomski rad, obraniti doktorski rad, biti incognito na TV-u. Što bizarnije, to bolje. Ako želite PK omogućiti neko novo iskustvo u njenom životu, javite se! 

Kako Party Košulja kao najpoželjnija košulja u gradu bira s kime će provesti vikend?

PK fanovi šalju svoje pozivnice preko PK kalendara koji se nalazi u opisu profila. Sve pozivnice tada stižu u tajništvo koje sortira pozivnice prema PK željama. Svi fanovi već znaju da je PK spontana. To znači da nitko ne zna što će zapravo PK na kraju odlučiti, nekad se predomisli u zadnji tren, nekad nas sve iznenadi, a često je rastrgana između pozivnica </3

U tim situacijama pita fanove da glasaju na koji party da ide, a to na kraju služi kao super pregled događanja na sceni.

S obzirom na to da Party Košulja divlja na raznim razvratnim mjestima zadimljenim mjestima punima alkohola koji lelujaju u nesigurnim rukama, a ponekad ju se i otkopčava u deliriju, je li dosad doživjela i kakvu nezgodu?

To je odlično pitanje. Imala je jednu kontroverznu situaciju o kojoj tajništvo još nije pustilo službeni press release. Taj dan je poznat kao Dan D za PK. D za dramu. Na stotom partyju će tajništvo vjerojatno progovoriti o toj drami, i vjerujte, priča je dobra. Ono što tajništvo može reći je da nezgodu nije izazvao niti jedan od fanova PK. S fanovima ima odlična iskustva, čisti feelgood. Toliko joj je dobro da je njen najgori doživljaj to što je izgubila gumb. To joj se dogodilo dva puta, prvi put na Goulash disko, a drugi puta u Berlinu u klubu Zenner. Ali s obzirom na dobru karmu PK, u prvoj situaciji je dobri fan pronašao zamjensko doslovno isto dugme (shoutout za NAMA Zagreb, živjela!), a u drugoj situaciji je PK fanica Lora pronašla PK mali crni gumb na podu plesnog poda usred kluba, #truestory.

Zamislite samo kako u Zenneru nekolicina partyjanera mobitelom po podu traži PK mali crni gumb – i pronađu ga. To je ta PK magija.

S Party Košuljom u paru uvijek ide i Party Fotić. Kako znamo da je PK bila u Berghainu ako nemamo dokaze?

Jedino PK zna pravu istinu o svom životu i jedino ona ima tu silinu doživljaja PK fantastičnog života pohranjenu u svojim nitima. Fanovi koji su uz nju u trenucima dok živi život imaju komadić tog iskustva, ali nitko od nas zapravo ne zna što je ona proživjela. I to je nešto s čime mi kao fanovi i ljudi moramo naučiti živjeti.

Ima li PK neki muzički žanr koji preferira ili šara gdje ju nečija rasplesana prsa odnesu? Koje je najčudnije mjesto koje je dosad posjetila? Ili anegdota, volimo anegdote!

Čini se da preferira dobru glazbu, dobar ples i dobru vibru. Ima odličan senzor za feelgood i potencijalne košutelje koji kuže PK filozofiju života. Najčudnije mjesto je vjerojatno naslovnica 24sata gdje ju je nosio Paul Bradbury uz super naslov “Htjeli su me ušutkati”. Kombinacija te fotke, naslova, njegove ekspresije je dobar #achievementunlocked za našu PK.

Druga čudna mjesta uključuju posjet vašaru u Pečuhu. Ali to je duga priča. Super joj je bilo i roniti Jadranom na Zlarinskoj obali, a dosta iznenađeno se osjećala i na svećeniku koji ju je obukao na super party svadbi povodom njenog #19/100.

PK košulja izgleda kao ogledni primjerak košulje s nekog buvljaka. Znamo li joj povijest? Kako je živjela prije nego li je podivljala?

Ne znamo ništa o njenom prethodnom životu prije nego se reinkarnirala u Party košulju. Ako itko zna, neka se slobodno javi u tajništvo. Bilo bi zanimljivo locirati članove njene obitelji iz prvog koljena.

OK, sad za ozbiljno. Nakon što se dobrano ispromovirala tako da nema gdje nije bila, PK je najavila da će 100. party biti u njezinoj organizaciji. Kako, gdje, kada? Sve nas zanima.

Datum Partyja imamo, to je 17.6.2023., zajedno ćemo dočekati njen rođendan koji pada u ponoć 18.6.2023. Naravno, ako se PK ne predomisli. Ali vjerujemo da će htjeti proslaviti svoj rođendan, ipak je proživjela sto života u toj godini.

Dress code je, naravno, party košulja. S obzirom na to da postoji samo jedna jedina originalna Party Košulja, posjetiteljima ćemo omogućiti posebnu liniju party odjeće i pomno odabrane second-hand PK sestrice. To su sestrice naše Party košulje, dovoljno slične, ali opet unikatne i spremne za svoje vlastite živote s novim vlasnicima. Ako u ormaru imate PK sestricu koju želite donirati, javite se tajništvu.

Osim PK sestrica, očekujte i limitirane linije PK mercha s originalnim PK inspired artworkom. Dizajnirat će ih ilustratori i kreativci koji se nalaze među PK košuteljima. Uskoro puštamo prve dvije edicije, svaka linija bit će dostupna u sto komada. PK je u vezi ovoga jako uzbuđena! Tajništvo još uvijek dosta toga taji, ali uskoro će biti objavljen event i merch kojeg pripremamo. Pratite Pary košulju na Instagramu i saznajte sve na vrijeme.

SAZNAJ VIŠE: