Zagreb je dobio novi sushi restoran. Evo kako izgleda

Gastro ponuda je postala bogatija za još jedan restoran koji nudi azijsku kuhinju i sushi
20.05.2022.
IMAGE SOURCE: Press

Novootvoreni Sushi & Wine restaurant Cunami, nalazi se na Kennedyjevom trgu na adresi Svetice 24/1 i opravdava cjelokupan japanski stil posebnim detaljima u uređenju i hranom koja bi trebala biti duhovno iskustvo.

Interijer utjelovljuje snove ljubitelja japanske kuhinje pa bi se moglo reći da je ovo pravi tematski restoran. Također mogli bi ga nazvati  i “pod stablom Sakure“, nama poznatom čarobnom japanskom trešnjom jer upravo ona krasi većinski dio restorana pa tako svaki gost može dobiti jedinstven osjećaj japanske šumske oaze.

Najveći fokus se ipak se temelji na tradicionalnoj japanskoj kuhinji s “fusion“ pristupom. U Cunamiju se može pronaći zavidni meni raznovrsnih koncipiranih zalogaja, koji osim velikog izbora sushija nudi i ostale azijske delicije. Osnovne namirnice poput jadranske ribe, mesa i tofua, nabavljaju se od domaćih proizvođača, a ostale dijelom iz specijaliziranih dućana iz inozemstva.

Meni potpisuje chef G.Sularte, porijeklom s Filipina koji sa sobom nosi iskustvo najboljih restorana i hotela azijske kuhinje, a koji će rado dijeliti u glavnom gradu Hrvatske.

Pregled jelovnika započinje tradicionalnim japanskim miso, crab and corn juhama, predjelima od tartar tune, Jakobovih kapica do kozica u tempuri. U svakodnevnoj ponudi pronaći ćete bogatu ponudu sushija, spring rolica u nekoliko inačica, niz bowlova i wokova te ručno pripravljenih gyoza, a za dobru je gyozu potrebna vještina kako bi se kod ove japanske punjene tjestenine dobila orijentalna unikatnost. Jedno od signature jela je i popularni Cunami Agemaki, a riječ je o kombinaciji tune, lososa i kozica u tempuri s našim signature  umakom.

Karta pića dovoljno je široka da ispuni preferencije svakog gosta. Istovremeno sadrži najvažnije etikete, premium brendove, zanimljivu ponudu craft piva, svježe pripremljenih koktela te autohtona japanska pića, ali i sakea – japanskog vina od riže kako bi zadovoljili i najiskusnije nepce.

U Japanu, hrana i posuđe smatraju se dijelom umjetnosti, pa i u cunamiju zaista možete uživati u umjetničkom ukusu i ljepoti izložene i aranžirane hrane, kao i u tradicionalnim japanskim dekorativnim predmetima.

Najveći gurmani i ljubitelji kuhinje moći će promatrati kuhare tijekom pripreme jela zbog savršeno koncipiranog prostora, a roditelje koji žele malo predahnuti od trčanja za klincima osvojit će dječji park u sklopu restorana. Također naglasak na privatni parking koji pruža restoran kako bi vam omogućili bezbrižan dolazak.

SAZNAJ VIŠE: