Vrijeme je da usporimo, otkrijte pet najluksuznijih vlakova na svijetu

Predstavljamo vam nekoliko luskuznih vlakova koji su jednako udobni kao i najbolji hoteli, ali kao bonus tu su nevjerojatni krajolicima u kojima uživate gledajući kroz prozor vlaka
24.12.2021.
IMAGE SOURCE: Pinterest/
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U modernom vremenu, u kojem svi bezglavo jurimo i u kojem se sve manje od punog gasa računa kao nepristojno vucaranje, svima nam je potreban ozbiljan reality check. A što je bolje od direktnog putovanja u prošlost da nas postavi u pravu perspektivu? Imamo odličan prijedlog, turu starim dobrim vlakom. Ne brinite, nećemo vas slati u potragu za novom željezničkom stanicom u Beogradu… Već vam predstavljamo nekoliko fantastičnih vlakova koji su jednako udobni kao i najbolji hoteli, ali kao bonus tu su nevjerojatni predjeli koji promiču kroz prozor. Naša preporuka je usporavanje do one točke kad se razdaljina broji dobivenim partijama šaha, kucanjem kristalnim čašama s koktelima i stranicama knjige. Znate već, old school dimenzija u kojoj je dozvoljeno predahnuti, ne odgovoriti na mailove (Utopija!), a ni na DM sekciju na Instagramu. Poželjet ćete se od glave do pete odjenuti u tweed, navući plišane mokasine i nabaviti lulu – nemojte reći da vas nismo upozorili.

Maharaja Express

Za opisivanje ovog vlaka bi bilo dovoljno da vas ostavimo samo s njegovim nazivom. Jer što je dovoljno dobro za Maharaju, bit će dobro i za nas! Vlak je zapravo verzija pokretne indijske palate, sobe su opremljene u tipičnom stilu, uz prstohvat nostalgije. Restoran očekivano slavi lokalnu kuhinju, a putnici obožavaju provoditi vrijeme u baru koji je uređen nalik na kraljevski budoar. Luksuzni vlak staje na mjestima kao što su: Taj Mahal, tvrđava Gwalior, sveti grad Benares…

Belmond Royal Scotsman

Znate da je karirani uzorak osvojio modni svijet, a ovaj vlak kojim možete istražiti divlju prirodu i planine Škotske izgleda kao da je ispao s Dior revije. Radi se o jednom od najluksuznijih vlakova na svijetu, čiji interijer je beskrajno elegantan i ispunjen bojama kao što su tamnozelena, bordo i modra. Ovaj vlak ima čak i prostor koji je rezerviran za spa centar, u pitanju je Bamford spa. Naravno, tu je odličan gourmet restoran, bar i bogata biblioteka. Sobe su uređene u retro stilu, a inspirirat će vas da se posvetite nekom od klasika književnosti.

Eastern&Oriental Express

Vanjština Eastern & Oriental Express vlaka je u kombinaciji zelene i zlatne boje i krije predivan vintage interijer u kojem se jasno očitava utjecaj Azije. Paneli na zidovima su od trešnjinog drveta, tu je namještaj presvučen tajlandskom svilom, kao i ukrasi s tipičnim malezijskim vezom. Radi se o savršenim kulisama za putovanje kroz džunglu koja se prostore oko budističkih hramova i ljupkih azijskih sela. Vlak kreće iz Singapura, zatim se put nastavlja preko Kuala Lumpura, sve do Tajlanda.

Belmond Andean Explorer

Prvi luksuzni vlak sa spavaćim vagonima u Južnoj Americi ima genijalnu putanju – prolazi direktno kroz Ande. Sobe su više nego komforne, a king size kreveti prekriveni su prekrivačima od vune alpake. Restoran nudi peruanske specijalitete, a kao usluga plus (i ovo stvarno ne bismo očekivali od vlaka) postoji Picaflor spa centar u kojem putnici mogu zakazati opuštajuće masaže.

The Ghan

Putovanje kroz Australiju je u svakom slučaju predivna avantura, ali putovanje vlakom ravno kroz srce kontinenta je izuzetna poslastica. The Ghan svoju putanju počinje u Adelaideu koji spaja s gradom Darwin. Putovanje traje puna tri dana i, dok uživaju u prirodi koja im promiče pred očima, putnici mogu posjetiti restoran ili pijuckati vino u posebnom lounge prostoru. Naravno, super opcija je i odmor u udobnim sobama.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: