U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti!

16.01.2022.

Ako bismo morali odabrati samo jednu riječ kako bismo opisali ovaj prostor, sasvim sigurno je „otkačeno“ među prvim asocijacijama. Nakon toga na pamet nam padaju riječi kao što su: promišljeno, neobično, veselo, razigrano… U svakom slučaju radi se o interijeru koji je drugačiji i plijeni svojim radosnim karakterom. Radi se o stanu u Bangkoku influencerice Sarin Vongkusolkit.

Ona se tijekom 2020. preselila u ovaj stan iz roditeljske kuće i to u trenutku kada je čitav svijet ušao u lockdown fazu. Kako se počela baviti renoviranjem i opremanjem, tako je napravila i promjenu u karijeri, napustila je posao u financijama kako bi osnovala House of Hues online trgovinu koja nudi kurirani izbor namještaja i detalja za dom lokalnih i internacionalnih brendova.

Sarin obožava odvažne igre bojama i uzorcima i inicijalno je inspiraciju za uređenje doma pronašla u svom ormaru gdje se nalaze komadi kao što su cvjetna Stine Goya haljina, prugasta Rejina Pyo suknja i Rowen Rose kompleti. Njen modni stil je skoro nemoguće definirati, radi se o eklektičnom miksu, ali u pastelnim tonovima. Kada je krenula u misiju dizajniranja stana prijatelji su je upozorili da „smanji doživljaj“ s bojama. Nakon što se uselila rekla je kako joj je drago što je ignorirala njihove savjete i odlučila se da beskompromisno ide ka onome što joj se sviđa. Tu je miks svega: fotelja koja kao da je stvorena za plažu nalazi se pored metalnog štendera i začudo ta kombinacija izgleda dobro.

Čitav projekt radila je u suradnji s dizajnerom Charifom Lonom i njegovim timom iz studija Act of Kindness, oni su joj pomogli da sve izvede po mjeri. Također, vodili su računa da sve izgleda estetski dobro, ali da ima i jasnu funkciju. Svaka soba u trosobnom stanu ima vlastitu paletu. Čak i dio koji je uređen u open space konceptu ima tri različite kolorne zone. U dnevnom boravku dominira velika narančasta Saba Italia sofa, koju „smiruju“ fotelje u boji senfa, zavjese u boji patlidžana i tepih na zeleno-bijele kvadratiće.

Kuhinja je uređena „najminimalnije“ barem po Sarinim kriterijima, tu su mint zidovi i Martin Hoontrakul Industrial Design lusteri od bakra koji naglašavaju kuhinjski otok. Koje je malo remek-djelo za sebe, u potpunosti je obloženo reljefnim bijelim pločicama, koje su poredane u nekoliko smjerova kako bi se dodatno naglasila tekstura. Gostinjska soba predstavlja hommage režiseru Wesu Andersonu, tu su lukovi kako bi gosti imali dojam kao da su u vlaku. Vrata od ormara izgledaju kao niz poštanskih ormarića u kobalt plavoj boji (direktna inspiracija je pronađena u filmu „The Grand Budapest Hotel“). Najmanja prostorija u stanu je walk-in ormar koji je nadahnut izgledom Marni prodavnica i radom dizajnerice Indije Mahdavi.

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželio živjeti! (фото 10)

Ovaj stan je radosna riznica najrazličitijih utjecaja koji su jako dobro uklopljeni. Sarin uživa od kad se preselila, a najčudnije od svega je činjenica da od kad je počela dijeliti slike iz svog stana konstantno dobiva upite od drugih Influencera mogu li se slikati u tom prostoru. I sami bismo voljeli posjetiti tu zemlju čuda.

SAZNAJ VIŠE: