The Watcher: serija koja je izazvala jezu među gledateljima

Jeziva i napeta serija „The Watcher“ temeljena je na istinitoj priči, a nakon što je izašla na Netflix, zabilježen je šokantno veliki porast u prodaji sigurnosnih kamera
21.10.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram/ Netflix/ IMDb

Netflix nam je servirao cijeli popis filmova i serija u duhu Halloween sezone, među kojima se pronašao film Mile Kunis „The Luckiest Girl Alive“ o kojem baš svi pričaju. Međutim, od cijelog popisa jezivih naslova, posebno se istaknula triler serija „The Watcher“ nastala po istinitoj priči. Kroz svih osam epizoda osjećate neku mučninu u želudcu i prolaze vas trnci cijelim tijelom, a činjenica da se nešto takvo zaista dogodilo samo pojačava taj osjećaj nelagode. Zato nije ni čudo da su mnoge obitelji, nakon što su pogledali seriju, ugradili sigurnosne kamere u vlastitom domu.

Serija „The Watcher“ s Naomi Watts i Bobby Cannavaleom u glavnim ulogama, temelji se na istinitoj priči o obitelji koja se preselila u kuću iz snova u New Jerseyju. Nedugo nakon što su se uselili i krenuli s renovacijom, obitelj počinje primati niz jezivih, prijetećih pisama od anonimne osobe koja samu sebe naziva The Watcher. Bračni par Nora i Dean Brannock odlučuju postaviti sigurnosne kamere po kući kako bi se osjećali sigurnije i zaštićenije od misterioznih pisama. No, to ne pomaže previše, a kamere su pokazale vrlo jezive trenutke koje nitko od njih ne može objasniti.

Ova serija nema nikakve veze s paranormalnim, već sa stvarnim prijetnjama koje uništavaju obitelj. Iz tog razloga i jest cijela priča strašnija. Rekla bih i da je ovo izvrsna detektivska serija u kojoj ne znaš kome vjerovati, a najbolje je da nikome ne vjeruješ. Kroz većinu epizoda ne događa se zapravo ništa, ali napeta atmosfera je čitavo vrijeme prisutna, a povremeni plot twistovi ostavljaju gledatelja u nevjerici. Kako se radnja razvija i zapetljava, tako se zapetljavaju odnosi među likovima , a jednako tako pratimo i sve veću psihičku rastrojenost muža i žene koji čak na trenutak počinju sumnjati jedno u drugo.

Koliko je napeta i potresna cijela priča pokazuje činjenica da je, nakon što je serija izašla 13. listopada, prodaja sigurnosnih kamera porasla za 1000%. Također, više od 164 tisuća ljudi pretraživalo je sigurnosne kamere online. „The Watcher“ se u prvom tjednu od svog izlaska popeo na top 10 ljestvicu najgledanijih serija na Netflixu u 90 zemalja. Serija je zabilježila više od 125 milijuna sati gledanja u prvih pet dana, kako izvještava Variety. Ako još niste, preporučujemo da svakako pogledate seriju. Ali upozoravamo: možda ćete nakon toga željeti ugraditi sigurnosnu kameru u svoj dom.

https://www.youtube.com/watch?v=5HDkw100sXQ
SAZNAJ VIŠE: