Talijanski resort za pravi dolce vita trenutak

Le Sirenuse resort jedan je od vodećih svjetskih hotela, a nalazi se u prekrasnom talijanskom mjestu Positano te nudi vrhunske usluge svojim posjetiteljima
20.06.2022.
IMAGE SOURCE: Brechenmacher & Baumann

U šarmantnom talijanskom selu Positano smjestio se pravi mali raj u obliku luksuznog resorta stvorenog za opuštanje i uživanje u talijanskom načinu slavljenja života. Ova skromna ribarska i poljoprivredna zajednica postala je pravo odmaralište za goste diljem svijeta, a hotel Le Sirenuse ubrzo se svrstao među najslavnije hotele na moru na svijetu koji inspirira posjetitelje da se iznova vraćaju na ovaj morski retreat.

Obiteljska kuća pretvorena u luksuzni hotel

Na kraju Drugog svjetskog rata, četvero braće i sestara Napuljana, Aldo, Paolo, Franco i Anna Sersale okupili su se u svojoj ljetnoj kući u Positanu. Tada su odlučili otvoriti vlastiti hotel koji će promijeniti smjer budućnosti za nove naraštaje obitelji Sersale. Le Sirenuse hotel otvoren je 1951. godine i sadržavao je samo osam soba. Među njegovim najistaknutijim značajkama bila je tada, a ostala je i sada-velika terasa s pogledom na poznatu gradsku piramidu kuća te na otoke Siren. Hotel, kao i sam Positano, stekli su trajnu slavu dvije godine kasnije kada je američki pisac i budući dobitnik Nobelove nagrade John Steinbeck posjetio hotel i svoja iskustva dočarao pišući za široko čitan prilog u popularnom časopisu Harpers Bazaar. Pedeset godina kasnije, hotel s 58 apartmana nudi sve udobnosti luksuznog hotela s pet zvjezdica, a da pritom još uvijek zadržava intimnu i kulturnu atmosferu privatne kuće.

Pokojni Franco Sersale, strastveni putnik i fotograf zaslužan je za sadašnji izgled hotela i ukusne mješavine europskih antikviteta, napuljskih slika i kvalitetnog zanatstva. Franco je redizajnirao terasu s bazenom i hotelski panoramski restoran La Sponda prije nego što je prešao na nadogradnju apartmanskih soba, stvarajući Le Sirenuse kakvog poznajemo danas. Francovu estetsku viziju hotela proširili su njegov sina Antonio i snaha Carla na područje suvremene umjetnosti putem programa Artists u Le Sirenusi kojeg su pokrenuli s britanskom kustosicom Silkom Rittson-Thomas. Do danas je sedam velikih instalacija umjetnika kalibra Martina Creeda, Stanleya Whitneya i Caragha Thuringa pronašlo mjesto u hotelu.

Vrhunsku kvalitetu usluga nudi baš ovaj resort

Resort je osvojio nebrojene nagrade i međunarodno je poznat po kvaliteti svojih usluga. U resortu možete pronaći La Sirenuse Spa centar koji je projektirao proslavljeni talijanski arhitekt Gae Aulenti. Resort se može također pohvaliti već spomenutim romantičnim restoranom La Sponda koji je posvećen uzdizanju regije s duboko ukorijenjenom kulinarskom tradicijom. Restoranu se pridružio i neformalniji Champagne & Oyster Bar, a prije tri godine otvorio se koktel i grill bar Aldo’s koji nudi obilje svježih proizvoda i klasična tradicionalna jela Napulja i obale Amalfi. Na trećem katu hotela nalazi se diskretan, old-school bar pod imenom „Don’t worry“ koji je za iskusne ljubitelje vrhunskog pića.

Le Sirenuse je pokrenuo dva puta godišnje fitness i detox retreat pod nazivom Dolce Vitality, koji se održava jedan tjedan u ožujku, neposredno prije otvaranja hotela i ponovno u studenom odmah nakon zatvaranja. Retreat prima ne više od dvadeset sudionika  koristeći prednosti drevnih mreža pješačkih staza iznad Positana. Vježbe u prirodi kombiniraju se s tečajevima joge, fitnessom, masažom te ukusnim niskokaloričnim veganskim menijem s gurmanskim štihom glavnog kuhara hotela Gennara Russa. Yoga i fitness retreat su vrlo traženi zadnjih godina i hotel je definitivno to prepoznao.

Le Sirenuse je danas pod vodstvom Antonija Sersalea, dok njegova žena Carla brine o Emporio Sirenuseu, lifestyle modnom brendu sa resortwear i beachwear kolekcijama koje se prodaju u dva butika u Positanu, putem njihove web stranice te u vodećim trgovinama diljem svijeta.  

SAZNAJ VIŠE: