Svi imaju mišljenje o couture kolekciji kuće Schiaparelli

Tjedan visoke mode u Parizu je započeo s velikim viralnim momentom. Program je otvorila kuća Schiaparelli, a društvene mreže je obišao video Irine Shayk u haljini s glavom lava
23.01.2023.
IMAGE SOURCE: Style and Haute Couture Instagram

Ako je modi potreban efekt šoka, Daniel Roseberry iz kuće Schiaparelli je danas osigurao da se taj šok proširi društvenim mrežama u jedno prijepodne. Kako? S videom koji je postao viralan, a na kojem Irina Shayk nosi haljinu iz nove couture kolekcije. Radi se o večernjoj haljini od crnog baršuna na kojoj je prikačena glava lava. Radi se o 3D printu koji izgleda jako realno što je rezultiralo s velikim brojem komentara.

Pored ove haljine na pisti se pojavila i haljina s motivom snježnog leoparda koju je nosila legendarna Shalom Harlow, ali i kaput s glavom vuka koji je nosila Naomi Campbell. Veliki dio javnosti je ovaj koncept ocijenio negativno. Komentatori kažu da Roseberry ovim činom poziva na nehumanost i ubijanje životinja čije se glave nose kao ukras na haljini.

Inspiracija za ovu kolekciju dolazi iz Danteovog klasika „Pakao“. U knjizi ove tri životinje predstavljaju tri grijeha. Leopard simbolizira žudnju, lav simbolizira ponos, vuk simbolizira pohlepu. Kao i uvijek kolekciji nije nedostajalo dramskih trenutaka. Najimpresivniji look je kombinacija drvenog korzeta i pencil suknje koja je u potpunosti izvezena kuglicama različitih veličina i pri pokretu izgleda kao da gori. Skulpturalni topovi su izgledali kao prava umjetnička djela. Svaki komad ima stotinu detalja koje možete promatrati satima. Nažalost svu pažnju javnosti su zaokupile isključivo ove tri kreacije koje su tim efektom šoka skrenule pažnju s ostatka kolekcije.

SAZNAJ VIŠE: