Tjedan visoke mode: Schiaparelli je čarolija

Tjedan visoke mode u Parizu je počeo na spektakularan način zahvaljujući kolekciji brenda Schiaparelli
04.07.2022.
IMAGE SOURCE: Imaxtree
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Daniel Roseberry je na puno različitih načina spasio couture i vratio mu onu dozu drame, umjetnosti i igre koja mu je nedostajala posljednjih godina. Couture je postao jako predvidljiv i u nekim kolekcijama gotovo da nismo mogli razlikovati pret-a-porter i visoku modu. Tjedan visoke mode se pretvorio u jednu suhoparnu utrku koja više nije izazivala oduševljenje. Roseberry je čarobnjak koji je prije svega neustrašiv u svojoj kreativnosti i egzekuciji iste. Nikad ne znate što možete očekivati, ali znate da će biti van ovog svijeta. Nova kolekcija je prikazana danas u pariškom Musée des Arts Décoratifs gdje se otvara izložba posvećena osnivačici kuće Elsi Schiaparelli. Štoviše, nekoliko modela koji su prikazani na pisti će postati dio izložbe te ih javnost može razgledati u narednih mjesec dana.

Roseberry se kroz kolekciju referirao na mnoge velikane svjetske mode, a kao glavnu inspiraciju izdvaja Christiana Lacroixa. Na pisti su se smjenjivali strogi moćni krojevi u kojima su tijela modela na momente izgledali kao oklopi omotani najfinijim baršunom i svilom.

Teatralnost se dala naslutiti iz modela s bogatim slojevima tafta, međutim ništa nas nije moglo pripremiti na cvjetnu eksploziju koja je uslijedila. Ova cvjetna rapsodija je oživjela knjigu „A Passion For Flowers“ koja se uvijek nalazila na stolu Roseberryjeve bake. Sve cvijeće je izrađeno ručno od kombinacije kože i tkanine i potom aplicirano na kreacije. Divan početak Tjedna visoke mode i pravi praznik za oči svima onima koji cijene talent, slobodu i maestralnu izvedbu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: