Što jedu fitness trenerice u jednom danu: Lara Iličin

Ovoga puta prisjećamo se što u jednom danu jede Lara Iličin, savjetnica za prehranu koju prati preko 30 tisuća ljudi
22.01.2023.
IMAGE SOURCE: Lara Iličin Instagram
RECOMMENDED

Laru Iličin ste već imali prilike upoznati na našem portalu gdje je podijelila svoje savjete o zdravoj prehrani. Na njenom profilu ćete pronaći bezbroj laganih recepata koji će vam olakšati plan ako ste u režimu ili se jednostavno želite bolje hraniti. Lara je trenutno u fazi pripreme za bodybuilding natjecanje, a mi smo je upitali o njenim prehrambenim navikama i kako ostaje fit. Evo što nam je kazala:

Trenutno jedem preko 3000 kcl dnevno i brojim kalorije, iako mi je fokus na makronutrijentima koji su mi bitniji (omjer unosa proteina, masti i ugljikohidrata). Treniram 4x tjedno, a fokus je na mišićnim skupinama koje trebam razviti radi natjecanja (najviše ramena, gluteus i kvadricepsi). Treniram ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom. Zadnji obrok uvijek jedem do 19h jer rano idem spavati pa gledam da sve pojedem minimalno 2h prije spavanja. Legnem u 21h, a budim se u 5:30h.

https://www.instagram.com/p/CGZyan_JE4G/

Nisam na dijeti ako dijetu promatramo kao način prehrane da bismo smršavjeli, ali smatram da smo svi na nekoj “dijeti”, točnije svi pratimo neki svoj plan prehrane.
https://www.instagram.com/p/CnAAIIqqZm2/

To može biti Paleo, keto, IIFYM prehrana, bezglutenska dijeta. Trenutno se baziram na pristupu IIFYM i, naravno, ne jedem gluten zbog alergije. Najuspješniji mi se pokazao balansiran pristup prehrani i ne postoji neka posebna vrsta hrane koju jedem jer jedem sve, samo na način koji mi najbolje odgovara. If it fits your macros pristup prehrani mi se pokazao najboljim za svaki cilj. Ugljikohidrate nikako ne izbjegavam jer bez njih ne bih mogla funkcionirati, pogotovo u pripremama gdje ne smijemo ići ispod 400 ug na dan. U suprotnom, forma nije onakva kakvom želimo da bude. 

Prehrana u jednom danu: 

Obrok 1. 

Palačinka s jabukom i maslacem od kikirikija iz moje e-knjige recepata Make it fit

Obrok 2. 

piletina/puretina/riba/lungić, maslinovo, salata, 200g povrća po izboru, krumpir/proso/riža/tjestenina

Obrok 3. 

Cornflakes/rižin griz, whey, voće

Obrok 4.  

Piletina/puretina/riba/lungić, maslinovo, salata, 200g povrća po izboru, krumpir/proso/riža/tjestenina

Obrok 5. 

Zobena kaša s voćem, bademima / kikirikijem, bjelanjcima i whey proteinom ili avokado – sendvič (biskvit pravljen od jaja i zobi) punjen rajčicama, avokadom i pilećom šunkom

Obrok 6. 

Skyr / posni sir, kapi s okusom i bademi pred spavanje

SAZNAJ VIŠE:
Matija Pavleković
| 21.12.2023.