Spakirajte kofere, ovo su najljepši hoteli širom Europe

Ranu jesen bismo najradije proveli u nekom malom hotelu u Europi. Otkrivamo nekoliko favorita koji nisu previše skupi i u kojima možete uživati dok je vrijeme još lijepo
02.10.2022.
IMAGE SOURCE: La Mole Sul Farfa, La Bionda Begur, La Planque, Cucumbi, Casa Brava
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nagli pad temperature nas je izbacio iz kolosijeka. Ali, dočekali smo se na noge! Nismo čekali ni trenutka, već smo se odmah bacili u potragu za novim horizontima i ušuškanim mjestima, jer planiramo da dani pred nama budu maksimalno opušteni i ugodni. Rješenje smo pronašli u ovim hotelima koji, osim što vam neće isprazniti novčanik do dna, su apsolutno prelijepi! Koji vi birate?

CASA BRAVA

Algarve, Portugal
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 1)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 2)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 3)

Možemo krenuti od samog imena hotela – brava na portugalskom znači divlji, a ova kamena seoska kuća smještena je u gustoj divljini brda Sera. Okružena je drvećem masline i istrenirat će vas za usporeni tempo života. Nekadašnja farma danas je magičan hotel koji će vas osvojiti na prvu! Sobe su minimalističke i jednostavne, s namještajem u prirodnim tonovima, a tu je i kamin koji će vas zagrijati u hladnim noćima i podići atmosferu na još viši nivo. Vlasnici Julie i Marc će za vas pripremiti organski, veganski doručak s povrćem iz njihovog organskog vrta dok se navečer možete poslužiti teleskopom na vrhu hotela i uživati brojeći zvijezde. Cijene se kreću od 115 eura po noći, a usprkos tome što je Casa Brava otvoren tek godinu dana, popunjenost soba je na konstantnom visokom nivou, zato predlažemo da požurite po svoj termin i učinite početak jeseni magičnom.

CUCUMBI

Alentejo, Portugal
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 4)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 5)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 6)

Portugal nas jednostavno ne pušta! Cucumbi je još jedan prekrasan hotel koji se nalazi u Alentejo regiji, odnosno u malom selu Barancao. Vlasnici su vođeni idejom ruralnog turizma, te je Cucumbi višestruko povezan sa zemljom i prirodom koja ga okružuje. Unutrašnjost je jednostavna i pitoma, grane služe kao vješalice, a mala stabla su u funkciji stalaka za svijeće ili lampe. Održivost se provlači i kroz specijalitete koje Catarina i ToZé pripremaju od potpuno organskih proizvoda: od jaja do piletine. Kada je riječ o izvanhotelskim aktivnostima, možete uživati u vožnji biciklom prelijepim predjelima koji okružuju Cucumbi ili se možda prvi put oprobati u pecanju? U svakom slučaju, vjerujemo da vas čeka nekoliko prelijepih dana u ovom šarmantnom hotelu.

LA PLANQUE

Pariz, Francuska
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 7)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 8)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 9)

Svako godišnje doba nosi svoje razloge zbog kojih treba (o da, još jednom) posjetiti Pariz. Jesen u ovom gradu budi i izvlači iz njega ono najromantičnije, a mi se prepuštamo najsladunjavijim maštarijama. I pronašli smo savršeni hotel koji to podržava! Riječ je o La Planque hotelu koji se nalazi u samom srcu 10. arondismana. Sigurno smo da će vas razveseliti vijest da je ovaj kvart prepun cool barova i taverni, štoviše cijeli ovaj kutak karakterizira zanimljiva mješavina kultura. Kada je riječ o interijeru hotela, uočljiv je dominantni retro stil, a veliki dio namještaja nabavljen je s lokalnih tržnica. Originalno stepenište vodi do 36 soba čije se cijene po noći kreću od 113 e, u nijansama tamno zelene, bordo i sive sa staromodnim mramornim ormarima i telefonima. Kakav dašak nostalgije! Svaki prostor je tipično (omanje) pariške veličine, ali prepun šarma.

LA BIONDA BEGUR

Costa Brava, Španjolska
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 10)

La Bionda je očaravajući butik hotel sa svega 8 soba, nalazi se u centru Begura i idealno je skrovište za putnike koji traže nešto posebno, neobično i inspirativno. Ako se pronalazite u ovom opisu, vjerojatno ste pronašli svoj hotel iz snova. Zgrada datira iz 17. stoljeća i restaurirana je do posljednjeg detalja od strane Quintana Partners studija, ali na način koji je sačuvao originalnu arhitekturu i s minimalnim utjecajem na životnu sredinu. Dizajn kuće priča priču o ženi koja je tridesetih godina prošlog stoljeća ovom domu smjestila utjecajne žene tog vremena – spisateljice, glumice, umjetnice, sportašice. Odsjedanjem u Biondi prošetat ćete kroz povijest, a dodatni bonus je da su plaže udaljene na svega pet do deset minuta vožnje. Nama se čini da je ovo i naš hotel iz snova!

Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 11)

LA MOLE SUL FARFA

Lazio, Italija
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 12)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 13)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 14)

Smješten na samo sat i pol od užurbanog centra Rima, visoko u brdima Sabine, Le Mole Sul Farfa je prelijepo sklonište gdje se možete odmoriti, napuniti baterije i ponovo povezati s prirodom. Hotel je okružen maslinjacima, a na dnu doline nalaze se ruševine srednjovjekovnih vodenica. Rustičnost hotela se miluje sa zelenim okruženjem, a sjajna stvar je da su vlasnici i strastveni kuhari, te će za vas pripremati svoje verzije tradicionalnih talijanskih jela. Cijena prenoćišta iznosi 100 eura, a mi bismo platili toliko samo za ovu kadu s pogledom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: