Sljedeći tjedan se održava najvažniji festival dizajna u Kopenhagenu, a ove komade poznatih danskih brendova možete pronaći i u Zagrebu

06.06.2022.
IMAGE SOURCE: Intera
RECOMMENDED

Ako ste zaljubljenik u skandinavski dizajn, nemojte propustiti 3 Days of Design, najvažniji danski festival dizajna, koji se od 15. do 17. lipnja odvija u Kopenhagenu. Danski brendovi namještaja tada otvaraju svoje showroome za maštovite izložbe i koncerte na kojima možete sresti slavne danske, švedske, norveške i finske dizajnere i arhitekte. 

Nakon što jednom doživite atmosferu skandinavskog dizajna, zauvijek ćete ju željeti imati uz sebe. Zagrebačka Intera u ulici Kralja Držislava 8, slika je i prilika skandinavskog pristupa dizajniranju interijera. Ondje iz prve ruke možete isprobati namještaj danskih brendova kao što su HAY, Bolia i Norr11, ali i doživjeti ugođaj skladno uređenog prostora, koji je u slučaju Intere, bliži modernom loftu, nego salonu namještaja. Vlasnici su višegodišnji zaljubljenici u dizajn, te ćete pored bogate kolekcije modernog namještaja, naići i na vintage komade koji prostoru pružaju toplinu i ležernost.  

Skandinavski dizajn proslavio se primarno zbog svoje funkcionalnosti i minimalizma, ali i osjećaju ugode koju stvaraju u svakodnevnom životu. Dok šetate Kopenhagenom, kroz prozore stanova i kuća pruža se pogled na sveprisutnu visoku estetiku uređenja prostora, naravno danskim brendovima namještaja. Svaki je prozor instagram-slika za sebe, iako im cilj nije isticanje posjeda, već je neopterećenost i otvorenost generalni pristup životu. 

Izdvojili smo neke zanimljive komade namještaja koje možete vidjeti u samoj Interi.

Stolići Tray i Tulou od Haya posebno su praktični zbog mogućnosti odvajanja gornje ploče koja može poslužiti i kao pladanj, dok stolić Rebar pruža dojam glamura zahvaljujući mramornoj ploči na crnoj metalnoj rebrastoj bazi.

Fotelja Little Big Chair, stolić Gear i luster Deco od Norr11 pomalo unose duh art-decoa u prostor, zahvaljujući izraženim geometrijskim linijama i skulpturalnošću. 

Sofe Cosima, Noora, Scandinavia od Bolie poznate su po velikoj udobnosti. Posebno one pridonose danskom hygge osjećaju.

SAZNAJ VIŠE: