Saga o haljini s lavom se nastavlja. Uključila se i Peta

Jučer je na Instagramu dominirala samo jedna tema. Haljine s glavama životinja koje je Daniel Roseberry prikazao u svojoj haute couture kolekciji za kuću Schiaparelli
24.01.2023.
IMAGE SOURCE: Kylie Jenner Instagram

Ne pamtimo kada je neka kolekcija izazvala toliko kontroverze na društvenim mrežama, ali i u medijima. Ako ste pratili priču, onda znate da je Tjedan visoke mode u Parizu otvorila kuća Schiaparelli s kolekcijom „Inferno“. Daniel Roseberry se inspirirao Danteovim klasikom, a na pistu je iz tog razloga pustio tri odjevna komada koji simboliziraju tri životinje iz knjige. Leopard, vuk i lav su se našli na kreacijama koje su nosile Irina Shayk, Shalom Harlow i Naomi Campbell.

Društvene mreže su doslovno izgorjele od komentara na ove kreacije, a najviše pažnje je privukla crna baršunasta haljina s glavom lava koju je za reviju odjenula i Kylie Jenner. Kako ova obitelj inače privlači puno pažnje i imaju following veći od bilo koje modne kuće i modnog magazina, ova haljina je obišla svijet u roku od sat vremena. Većina komentatora su zgroženi estetikom te smatraju da Roseberry veliča lov i koristi glave životinja kao modne dodatke. Situacija je toliko eskalirala da se u raspravu uključila i PETA koju su komentatori taggali ispod fotografija haljine. Iz ove organizacije je stiglo službeno priopćenje u kojem stoji da nemaju ništa protiv kreacija i da ih smatraju inovativnim:

 „Potičemo svih da postanu cruelty-free u svojoj proizvodnji. Ove kreacije pokazuju ljepotu divljih životinja i ne promoviraju lov. Štoviše, dobar su statement protiv lova. Bilo bi dobro kada bi dizajneri odustali od nehumanog tretiranja životinja za svoje sirovine“ – izjavila je predsjednica PETA-e, Ingrid Newkirk.

Ni Irina Shayk nije prošla bolje na svom Instagramu. Manekenka je objavila fotografiju haljine i skicu koju je Roseberry napravio uz poruku kako je iznimno ponosna na njegovu kreativnost i počašćena što je nosila ovu reviju. Komentatori su je napali i optužili da veliča nasilje nad životinjama.

SAZNAJ VIŠE: