Sada možete odsjesti u kućici Hobita Bilboa Bagginsa

U novozelandskoj regiji Waikato nastala je čarolija filmova Gospodara prstenova i Hobita. Već dugi niz godina obožavatelji mogu posjetiti filmski set, a sada mogu po prvi puta provesti noć u kultnoj kućici Bilboa Bagginsa
07.12.2022.
IMAGE SOURCE: Airbnb

Kako bi proslavio desetu godišnjicu filma „The Hobbit: An Unexpected Journey“, Airbnb je pripremio obožavateljima jedinstveno iskustvo. Naime, gosti će biti transportirani u Međuzemlje, odnosno na Novi Zeland gdje će moći odsjesti u kućicama i živjeti kao Bilbo Baggins na farmi od 2500 hektara u novozelandskoj regiji Waikato. Tamo se nalazi i originalni filmski set nazvan Hobbiton kojim će svaki gost moći proći i istražiti brojne lokacije na kojima se snimao film.

„Više od dva desetljeća primamo milijune strastvenih obožavatelja na filmski set Hobbiton, ali nikada prije nitko nije imao priliku provesti noć u Međuzemlju, rekao je voditelj Hobbitona Russell Alexander. „oduševljen sam što mogu podijeliti ljepotu svoje obiteljske farme i drago mi je što sam domaćin ovoj kultnoj lokaciji na Airbnb-u za obožavatelje iz cijeloga svijeta“.

Gosti će imati poseban pristup 44 trajno izgrađenim Hobbit kućicama gdje će se u privatnosti moći prepustiti užitcima popodnevnog čaja i pogledima na zadivljujuću prirodu. Smještaj za noćenje osiguran je u „The Millhouse“, dvosobnoj kućici koja izgledom podsjeća na dom Bilboa Bagginsa, a cijeli dekor je kurirao kreativni direktor trilogije Brian Massey.

U The Green Dragon Inn-u sve goste očekuje večernji banket s gozbom koja uključuje gulaš od govedine, cijele pečene piliće, svježe pečeni kruhi obilje piva, a svaki dan se poslužuje i doručak. Svi obožavatelji Hobita i Gospodara prstenova mogu svoj smještaj rezervirati počevši od 12. prosinca  za 6,30 dolara po noći. Datumi boravka su sljedeći: od 2. do 4. ožujka, od 9 do 11. ožujka i od 16. do 18. ožujka 2023. godine.

SAZNAJ VIŠE: