Pronašli smo kulu na Hvaru u kojoj možete odsjesti

U povijesnom središtu grada Hvara smjestio se stari toranj koji služi kao savršeni luksuzni smještaj za maksimalni doživljaj grada
22.06.2022.
IMAGE SOURCE: Airbnb

Službeno nam je stiglo ljeto i već debelo planiramo kako ćemo provesti godišnji odmor. Ljeto ne može proći bez mora pa makar bilo riječ o produženom vikendu na našoj obali. Top destinacija za ljetovanje je bespogovorno otok Hvar koji se može pohvaliti raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom kulturno-povijesnom baštinom i modernim turističkim atrakcijama. Povijesne vrednote ima sam grad Hvar, a ako želite doživjeti dašak prošlosti, onda smo za vas pronašli savršen smještaj u Hvaru. Riječ je o obnovljenom tornju koji služi kao luksuzni smještaj za nezaboravan provod na ovom prekrasnom hrvatskom otoku.

Stari toranj nalazi se u povijesnom središtu grada, samo nekoliko minuta hoda od glavnog gradskog trga, a smješten je u mirnom području pa je idealan za sve one koji se žele maknuti od vreve i uživati u tišini sa svojim najmilijima u morskom zraku. Kula je luksuzno renovirana koristeći se tradicionalnim građevinskim metodama i materijalima u kombinaciji s najnovijom tehnologijom.

Ovaj stari toranj zove se „Ruina di Molino a Vento“ i sagradili su ga Franjevci kao vjetrenjaču još davne 1761. godine. Danas je kula zaštićena hvarskom kulturnom baštinom, kao spomenik kulture, a od 1971. ona pripada obitelji Lorenza Tudora. Kula je obnovljena i pretvorena u luksuzni smještaj zadržavajući pritom dašak hvarske povijesti. Toranj ima četiri kata, dvije spavaće sobe s bračnim krevetom, dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu, kupaonicu, zahod, privatni vrt i parking. Gostima se omogućava pristup cijelome tornju te mogu uživati u novouređenom vrtnom prostoru sa salonom i sunčanim krevetima. Smještaj u ovoj kuli pružat će vam pravo iskustvo grada Hvara, a prema komentarima gostiju, s kule ćete doživjeti i prekrasan zalazak sunca. Svoj smještaj u starom tornju rezervirajte putem Airbnb-a i ljeto može početi!

SAZNAJ VIŠE: