Prijenosne lampe profinjenog dizajna za tople ljetne večeri

Donosimo vam popis elegantnih prijenosnih lampi vrhunskog dizajna koje će začiniti čarobnu atmosferu ljetnih večeri negdje na otvorenom
14.08.2022.
IMAGE SOURCE: Wallpaper/astep/Menu Instagram/barberosgerby Instagram

Zamislite sljedeći scenarij: topla je ljetna večer, sjedite negdje na terasi ili u vrtu uz čašu dobrog vina, osvježavajuće voće, ugodnu glazbu i dobro društvo. Nama je zbog ovog scenarija već srce jače zakucalo jer ne može dočekati da nam se maštanje o čarobnoj ljetnoj noći pretvori u stvarnost. Iako možda ne bismo o tome toliko razmišljali, ali cijelu atmosferu može dodatno začiniti profinjene lampe koje služe kao odlična dekoracija ljetne terase ili vrta, a njihova svjetlost će nam stvoriti ljetni mood večeri okupanoj u glasnoj pjesmi cvrčaka, ukusnom piću i laganom povjetarcu. Prijenosne lampe su odličan izbor za vanjski prostor jer su lagane i nije ih potrebno uključivati u struju već se samo napune i mogu bacati svjetlost satima. Mi smo za vas izdvojili popis prekrasnih prijenosnih lampi koje su idealne za ljetne večeri na otvorenom svojom praktičnošću i vrhunskim dizajnom.

Menu Carrie LED lampa

Ova nam lampa daje moderan twist na tradicionalne lanterne sa svojom elegantnom, funkcionalnom ručkom i  toplom kuglom svjetlosti koja podsjeća na mjesec koji se nježno smjestio u podnožje izgleda poput košare. Prijenosna i lagana lampa Carrie jedinstvena je po svojoj višestrukoj upotrebi. Možete ju vrlo jednostavno nositi sa sobom bilo gdje,budući da je bežična i dolazi s USB punjačem. Lampu je dizajnirao NORM Architects za danski brend Menu te njezina ugodna svjetlost donosi udobnost i sofisticiranost gdje god se nalazili. Carrie LED lampa dolazi u crnoj, bijeloj, crvenoj i maslinastozelenoj boji, svjetlost možete namjestiti na tri jačine, a kada ju napunite, bacat će svjetlost i do deset sati.

Flos Bellhop stolna lampa

Kompaktna, elegantna i dostupna u brojnim upečatljivim bojama, stolna lampa Flos Bellhop dizajnirana je da ponudi maksimalnu svestranost bez kompromisa. Njezin simpatični oblik gljive savršeno će se uklopiti u vrtne zabave. Uz trajanje baterije od 24 sata, Bellhop je zamisao tvrtke BarberOsgerby i brzo je postao kultni dio dizajna rasvjete. Ova lampa prikladna je za upotrebu i u zatvorenom i vani pa je nakon večernjeg druženja na otvorenom jednostavno odnesete u svoju spavaću sobu gdje će vam biti svjetlosni saveznik dok se pokušavate uspavati čitajući neki dobar roman.

Menu x Daniel Schofield „Ray“ lampa

Još jedna sofisticirana i nadasve zanimljiva lampa dolazi od danskog brenda Menu. Ovaj je brend u suradnji s britanskim dizajnerom Danielom Schofieldom kreirao prijenosnu lampu „Ray“ čiji dizajn upućuje na tradicionalne rudarske svjetiljke. Utilitarna u svojoj inspiraciji i sofisticirana u svojoj izvedbi, Ray lampa ima minimalističku siluetu definiranu cilindričnom bazom koja je natkrivena širokim kružnim sjenilom poput suncobrana, izrađenim od metala presvučenog prahom. Lampa također na vrhu ima taknu ručku što olakšava transport  i premještanje. Štedna LED žarulja blago svijetli i može se prigušiti, s tri postavke, a baterija lampe puni se preko skrivene USB utičnice koja traje do 10 sati.

Astep x Francesco Faccin „Pepa“ lampa

Talijanski dizajner Francesco Faccin bio je inspiriran kretanjem mlinca za papar u izradi ove bežične prijenosne lampe za danski brend rasvjete Astep. Kao što biste zavrtili mlinac za papar kako biste začinili jelo, tako se i lampa Pepa uključuje okretanjem, a time se također i prilagođava jačina svjetlosti. Izrađena je od punog drva sa sofisticiranom tehnologijom, taktilna je i predstavlja spoj umijeća i inovacije. Njezin praktičan oblik i dimenzije poput fenjera daju mu mogućnost za prilagodbu u mnogim prostorima i situacijama. Pepa je skromna, održiva, ali sofisticirana drvena lampa s dugotrajnom upotrebljivošću i elegancijom.  

SAZNAJ VIŠE: