Poetična tapecirana klupa koja spaja modernu eleganciju i dalmatinsku tradiciju!

16.03.2022.

Klupa Bavûl koja neodoljivo podsjeća na vremena kada su putovanja često bila u jednom smjeru, predstavljena je editorijalom smještenom u dalmatinskom ambijentu bračke otočke kuće i Galeriji Meštrović u Splitu. Iza profinjenog dizajna stoji splitska dizajnerica Lee Aviani čiji je spomenuti dizajn klupe Bavûl nagrađen s cijenjenom nagradom Iconic Award 2022 – „Best of Best“. Konceptualna os dizajna Bavûla tradicionalna je dalmatinska drvena škrinja koja služi za odlaganje stvari, sjedenje ili putovanje, a kao nasljeđe se unutar obitelji prenosila s koljena na koljeno.

Bavûlov elegantni dizajn sastoji se od tri sklopiva jastuka naslagana jedan na drugi i na oba kraja povezana kožnim remenima. Tri jastuka, jedan na drugom, čine dio za sjedenje: rasklopljeni, pretvaraju se u ležaj nalik divanu. Njegova kubična, geometrijska struktura odražava purističke tendencije, dok široka paleta tkanina raznolikim bojama i teksturama pridonosi njegovu dinamičnom duhu. Jastuci su dizajnirani odvojeno u proizvodnji, što olakšava promjenu navlaka, a Bavûlu daje izdržljivost i dugotrajnost kroz dugi niz godina.

Trake od čvrste kože u crnoj i smeđoj boji izrađene su od ostataka iz proizvodnog procesa Prostorie.

Lea Aviani, koja kao da je na umu imala početnu scenu Jane Campion u njezinu filmu Piano u stvaranju dizajna klupe, duboko vjeruje da će se Bavûlova snaga pokazati u mnoštvu namjena na raznim lokacijama, od muzeja, hotela do apartmana za iznajmljivanje. Ovaj se proizvod dugo čuva i upotrebljava, baš kao i škrinja po kojoj je dobila ime. Više o ovoj neodoljivoj klupi možete pronaći na stranici: https://www.prostoria.eu/hr/

SAZNAJ VIŠE: