Pharrell Williams ima knjigu o svojoj kolekciji nakita

Pharrell Williams je u popularnom pariškom koktel baru "Cravan" predstavio svoju nadolazeću monografiju o njegovoj velikoj kolekciji nakita
25.09.2023.
IMAGE SOURCE: Rizzoli Publications

Uoči Tjedna mode u Parizu, Pharrell Williams je proveo vikend u ovoj francuskoj prijestolnici na potpisivanju svoje knjige u jednom od najpopularnijih koktel barova „Cravan“. Događaj je održan povodom njegove nadolazeće monografije posvećene kolekciji nakita izrađenog po narudžbi.

Knjiga pod nazivom „Pharrell Carbon, Pressure & Time: A Book of Jewels“ koja će biti objavljena od strane Rizzoli New Yorka kasnije ovog tjedna, služi kao osobni katalog za ono što je Pharrell jednom nazvao njegovom “skupom navikom”. U Cravanu se pronašao i Ambushov dizajner Yoon Ahn uz osnivačicu Colette Sarah Andelman koja je došla podržati kreativnog direktora Louis Vuittona.

U knjizi je Williams istaknuo više od 100 svojih komada po narudžbi koji sežu od “neovlaštenih” Casio G-Shock satova ukrašenih draguljima do kultnih N.E.R.D Brain privjesaka protkanih draguljima stvorenih u suradnji s brendovima Louis Vuitton i Jacob & Co. 2008. godine.

Urednik Rizzolija Ian Luna rekao je za knjigu da je to “prva monografija poznavatelja prostora (hip-hop nakita), o individualnom kreatoru unutar (njeg). Kao i sve drugo što je napravio, znate, (Williams) je inovirao u ovom modnom prostoru. Kubanske veze s dijamantima, korištenje boja na privjescima, korištenje prirodnih i projektiranih dijamanata za stvaranje boje i teksture…”

Knjiga također sadrži razgovore u tandemu s Kenzo kreativnim direktorom NIGO-om, kao i s Ahnom i Verbalom iz Ambusha, s draguljarima Lorraine Schwartz i Jacobom Arabom pa čak i s izvršnim potpredsjednikom Tiffany & Co. Alexandreom Arnaultom.

SAZNAJ VIŠE: