YSL opet izdaje najkontroverzniju knjigu 90-ih

90-ih je Madonna pomicala sve granice i tako popločala put svim pop zvijezdama danas. Ono što je kraljica popa producirala tih godina zauvijek ostaje zapisano kao revolucionarni trenutak pop kulture
24.11.2022.
IMAGE SOURCE: YSL

Iako svi danas slave 90-e kao neku cool glamuroznu eru, činjenica je da tih godina niste smjeli biti previše eksplicitni u javnosti. Pogotovo ako ste žena. Madonna je bila pionirka svog doba i jedina koja se usudila prodrmati mainstream kulturu sa svojim idejama, nastupima, suradnjama i konceptima. Madonna je oduvijek bila pametna poslovna žena koja je znala prepoznati suradnike koji će realizirati sve njene ideje i to na jako dobar način. Njeno blisko prijateljstvo s jednim od najboljih svjetskih fotografa Stevenom Meiselom je rezultiralo knjigom koja bi danas srušila Internet, a tada je srušila knjižare i izazvala reakcije diljem svijeta.

Knjiga Sex je objavljena 1992. godine, kao popratni sadržaj njenog (po našem mišljenju) najboljeg albuma Erotica. Knjiga je nabijena erotskim prizorima pjevačice i mladih ljudi koji su tada drmali modnom i urbanom scenom. Ove godine Sex slavi 30. rođendan i za tu veliku obljetnicu kuća YSL je odlučila napraviti limitirano reizdanje knjige koja će se tiskati u samo 800 primjeraka. Postavit će se i velika izložba na Art Baselu koju će kurirati Madonna i Anthony Vaccarello. Za ovu prigodu će biti izgrađena instalacija na plaži u koju će moći ući svi iznad 18 godina i razgledati izložbu.

SAZNAJ VIŠE: