Pet prijedloga kako da vaš dom počne sličiti na set Wesa Andersona

21.12.2021.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vizualni maestro i jedan od rijetkih suvremenih redatelja čiji je stil u tolikoj mjeri prepoznatljiv, svakim novim ostvarenjem pomiče granice estetike. Simetrija, geometrijske šare, prigušene verzije osnovnih boja, vintage elementi… Sve je to dio njegovog rukopisa, a pažnja koju posvećuje detaljima stvari diže na još viši nivo. Svaki prostor u koji Wes umiješa prste postaje inspirativna oaza gdje bismo s lakoćom prevazišli svaku kreativnu blokadu.

I dalje smo opsjednuti hotelom Grand Budapest i premda u njemu ne možemo živjeti, možemo napraviti da naš dom počne barem malo sličiti na isti, a evo i kako.

BOJE

Jarko crvena, ljubičasta, roza… Tko je rekao da zidovi moraju biti bež boje? Napravite od svog prostora kreativnu oazu, okružite se tonovima koji dobro utječu na vaše raspoloženje i ne ograničavajte se u procesu. Narančasta sofa, crno bijeli tepih i šareni jastuci? Može, sve može! Za dozu inspiracije, podsjećamo vas na prelijepi stan u kojem bi i sam Anderson poželio živjeti.

SIMETRIJA

Ono u čemu Anderson ostaje dosljedan u čitavom procesu igranja bojama, vintage komadima i detaljima jest simetrija. Dakle, nju možete iskoristiti kao polaznu osnovu na samom početku planiranja i na tu bazu dodati ostale elemente koji dišu malo slobodnije. Za smirenost – simetrija, za osjećaj da ste u vlastitoj kući u Wonderlandu – pratite ostale savjete.

MIKS MODERNOG I VINTAGEA

Fleka concept

Vintage struja nije zahvatila samo modnu industriju, već se u sve većoj mjeri prelijeva i na druge i to možemo reći, prilično uspješno. Val je zahvatio i uređenje domova u kojem igra možda sporednu, ali jednako važnu ulogu u krajnjem ishodu. Vintage fotelja, pisaća mašina ili set šalica- sve je dopušteno. Ovdje je vjerojatno i najveći prostor za igru i istraživanje, stoga uživajte u procesu.

DETALJI

Iskra Art Print

Lampa, svijećnjak, poster- bilo koji od ovih naizgled sporednih detalja može napraviti očitu razliku. U tim malenkostima se zapravo krije pečat autentičnosti, a ako vam je na umu uređenja interijera po zapovijedima gospodina Wesa, bez toga nemojte ni započinjeti ovaj proces.

PRSTOHVAT ODVAŽNOG I NEOČEKIVANOG

Pako Nao

Iako je Wes poznat po simetričnosti, još jedan važan dio njegovog vizualnog identiteta je upravo taj zaokret u neočekivano. To je, zapravo, ono što ga u najvećoj mjeri izdvaja. Momentalno je prepoznatljiv, ali uvijek uspije iznenaditi. Dakle, iako ste se opredijelili za jedan stil u uređenju doma ili određenu paletu boja, dopustite sebi da se poigrate s dijametralno suprotnim elementom i gledajte kakav će to efekt imati na cjelokupan prostor. Potpisujemo, sjajan!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: