Ovo su najljepše kućice od medenjaka koje su nas očarale

U Americi se svake godine održava natjecanje u izradi najoriginalnijih i najkreativnijih kućica od medenjaka. Ovogodišnji pobjednici su imali očaravajuće radove kojima se ne možemo prestati diviti
26.11.2022.
IMAGE SOURCE: Omni Grove Park Inn/Pinterest

Počelo je božićno razdoblje i u tom duhu održano je državno natjecanje u izradi kućica od medenjaka u Americi. Ovaj godišnji događaj koji obilježava svoju 30. obljetnicu, pobjednike proglašava neposredno prije Dana zahvalnosti, a možemo reći da su nas ove medene instalacije prebacile u neku bajku poput Ivice i Marice. Prijave za natjecanje počele su još u srpnju i ukupno je bilo prijavljeno 219 radova, takozvanih „gingerbread“ kućica. Glavna nagrada je 40 000 dolara, a nagrade dobiva i drugi i treće mjesto kroz četiri kategorije: za odrasle,tinejdžere, mlade i djecu. Da biste se prijavili i da bi se vaš rad ubrajao u natjecanje, trebate slijediti sljedeća pravila: vaša kućica mora biti 100% jestiva imora biti napravljena od najmanje 75% medenjaka. Ostalo je sve na kreativnosti, preciznosti i dosljednosti teme. Pobjednici su odabrani i kućice su toliko prekrasne da je šteta pojesti ih (iako su toliko primamljive). Pogledajmo pobjednike zajedno!

Prvo mjesto: Ann Bailey

Glavnu nagradu i veliko prvo mjesto osvojila je Ann Bailey iz Caryja, Sjeverne Karoline u kategoriji odraslih. Njezina kućica od medenjaka zove se „When Dreams Have Wings“ i predstavlja zamršenu mješavinu Petra Pana i Djeda Mraza. Osvojila nas je ova kućica!

Drugo mjesto: Beatriz Muller

Drugo mjesto u kategoriji za odrasle pripalo je Beatriz Muller iz Ontarija. Njena grandiozna kućica zove se „The Time of Christmas Past“ i oblikovana je kao zapanjujuće okićen i sofisticiran sat. Baš nas nekako podsjeća na Orašara ili Ljepoticu i zvijer!

Treće mjesto: Tiny Farm Bakers

Treće mjesto osvojili su Tiny Farm Bakers iz Montreala, Sjeverne Karoline. „Merry Mountain Mayhem“ je naziv njihove kućice od medenjaka koja prikazuje zaigranu zimsku idilu: malu ukrašenu kolibu usred tri velika bora na kojima se smjestio Djed Mraz.

Ostale nagrade

Osim podijele glavnih nagrada, podijeljenje su i posebne nagrade za najbolju upotrebu boje, najbolju upotrebu prskanja, najjednostavniji sastojak, najinovativniju strukturu i za još mnogo drugih kategorija. Događaj je također po prvi put uključivao nagradu People’s Choice: Best In Show Award. Nagrada je pripala Jessici Frost iz El Pasa, Teksas, koja je napravila patriotsku kućicu od medenjaka: „Engine of America“ kućica napravljena je od raznih simbola SAD-e, ako što su Kip Slobode, Bijela kuća te Wrigley Field stadion. .

SAZNAJ VIŠE: