Ovo su jedina dva SPF-a koja ne morate obnavljati svaka 2 sata

Krema bez koje ne smijete izlaziti iz kuće!
04.08.2022.
IMAGE SOURCE: Mia Matić Instagram

Najčešći savjet kojeg čujemo oko obnove SPF-a, jest da ga moramo obnavljati svaka 2 sata kod konstantnog izlaganja suncu. Čak i kad znamo koliko je bitno redovito nanositi zaštitu protiv sunca, nekad se jednostavno desi da zaboravimo. Izgubimo pojam o vremenu, smetnemo s uma da nismo obnovili sloj i pri susretu s ogledalom požalimo za takav nemar.

UV zaštita se kroz 2 sata istroši, pomakne se s kože kad se počešemo ili se naruši homogenost i ujednačenost nanosa. Homogenost nanosa označava ujednačenost UV zaštite što je jedan od glavnih uvjeta da proizvod postane certificiran kao SPF proizvod. Ako nema homogenosti, nema ni ujednačene zaštite. Pravi je problem dugotrajno održati ravnomjernu zaštitu kroz čitav dan. Revoluciju u dugotrajnosti zaštite napravila su dva brenda – švicarski Daylong i švedski Evy.

Oba brenda obećavaju dugotrajnu UV zaštitu, a ime švicarskog brenda čak i sugerira trajanje kroz cijeli dan. Način djelovanja je veoma zanimljiv. S posebnim inovativnim sastojcima koji pružaju vrlo blag oblik eksfolijacije, omogućuju UV filterima da uđu dublje u rožnati sloj kože. Ovdje nije riječ o klasičnoj eksfolijaciji kojom želimo očistiti pore ili ujednačiti teksturu kože, već o mnogo blažoj verziji koja ima za cilj samo dublje prodiranje UV filtera.

Kako je UV filter tada ušao dublje u površinski mrtvi sloj kože, na njega manje utječu znoj ili fizičko micanje filtera koje se može desiti recimo brišući znoj s kože. Ipak dobro je i dalje obnavljati SPF pogotovo ako se čitav dana izlažete suncu. Glavna razlika kod korištenja ova dva brenda je ta da period obnavljanja može odgoditi s 2 na 6 sati. Zahvaljujući ovako zanimljivom načinu djelovanja koža ostaje duže zaštićena, čak i ako zaboravite obnoviti zaštitni faktor. Idelni su za fizičke aktivnosti poput planinarenja, plivanja ili trčanja, jer ćete dugo ostati zaštićeni.

SAZNAJ VIŠE: