Ovo je Submarine: gastro brend čiji se burgeri nalaze među 50 najboljih na svijetu

Domaći gastro brend Submarine može se pohvaliti sa svojim premium gourmet burgerima koji se nalaze na popisu 50 najboljih burgera na svijetu. U čemu leži tajna ovog brenda?
15.09.2023.
IMAGE SOURCE: Submarine
RECOMMENDED

Legenda o prvom burgeru glasi ovako: 1900. godine gost je ušao u restoran Louis’ Lunch u Connecticutu i tražio nešto što može pojesti u hodu. Vlasnik Louis Lassen improvizirao je stavivši mu pljeskavicu između dva komada kruha. Gost je dobio ručak za van, a svijet je dobio burger. Priča da je baš ovako nastao prvi burger nije potvrđena, no činjenica je da ovaj voljeni sendvič ima dugu tradiciju, posebice u Sjedinjenim Američkim Državama. Zato nas je oduševila informacija da se hrvatski brend premium gourmet burgera Submarine pronašao na listi 50 najboljih burgera na svijetu. Ovo nam je samo još jednom potvrdilo da vjerujemo domaćim proizvodima, no zanimalo nas je, kako im je to uspjelo? Odnosno, u čemu leži tajna Submarinea da su se njegovi burgeri smjestili na ovu prestižnu listu? Ovo je njegova priča.

Za početak, odmah moramo naglasiti da obožavamo Submarine premium gourmet burgere čiji su okusi doista na svjetskoj razini. No, filozofija poslovanja ovog brenda zbog koje su se i pronašli među 50 najboljih na svijetu prema turističkom portalu Big7 Travel, nadilazi puko pečenje burgera. Submarine ne prodaje burgere, već njihov rad: od kuda su potekle sve namirnice od kojih se pravi burger te kakav osjećaj u vama izaziva taj kvalitetan komad sendviča.

Dok jedemo određenu vrstu hrane, postoji neko posebno zadovoljstvo kada znamo da je došla od lokalnog poljoprivrednika, uzgajivača mesa, mljekara i slično. Znate onaj osjećaj koji se stvori u vama dok držite šaku slatkih kupina iz bakinog vrta čiji se sok cijedi niz prste dok ih s velikom željom ubacujete u usta? Ili dok točite u čašu crveno vino ravno iz bačve koje je napravio iskusni znalac, vaš djed? Upravo taj feeling daju Submarine burgeri jer su od početka do kraja napravljeni s domaćim namirnicama iz lokalnog uzgoja. Fokus je doista na lifestyleu pa su Submarine burgeri puno više od običnog peciva i pljeskavice.

Lokalno: od početka do kraja

Krenimo od samog brioche peciva: ne možete ga sami rekreirati jer je riječ o tajnom receptu jednog pekara iz okolice Zagreba. Recept za njihov vlastiti umak nam isto ne žele otkriti, a malo je reći da obožavamo taj umak koji se savršeno spaja sa svježim povrćem iz kontroliranog uzgoja i dokazne kvalitete, za što brinu domaći OPG-ovi. Zvijezda burgera (za sve koji vole meso) je 100% juneća pljeskavica koja stiže s domaće farme Reškovec. Pljeskavice od povrća za vegetarijance i vegane su također na visokoj razini: nastaju u suradnji s tvrtkom Forum orgo koja se bavi preradom prehrambenih proizvoda neživotinjskog porijekla.

Panceta u burgeru od koje nam sada već cure sline je domaća iz Drniša, a sir se također nabavlja iz autohtone mljekare Bohnec. Za vrhunsku kvalitetu i odličan okus tofua zaslužna je tvrtka Sana delikatese. Raščlanili smo čitav burger na lokalne namirnice i sada znate što jedete i što dobivate s jednim slasnim Submarine premium gourmet burgerom. No, nikako ne smijemo zaboraviti prilog za koji se usudimo reći da je jednako popularan kao i sami burgeri. Riječ je o domaćem, ručno rezanom ličkom krumpiru kojeg nabavljaju od tvrtke Agrovelebit. Apsolutna zvijezda priloga!

Potpuno je jasno kako se Submarine pronašao na Big7 Travel popisu najboljih burgera na svijetu. Prepoznata je filozofija brenda koja stavlja fokus na održivost i lokalne namirnice. Visoki standardi kvalitete čuvanja i obrade namirnica te nekorištenje aditiva i ostalih dodataka su apsolutni faktori koji osiguravaju Submarineu mjesto u top 50 najboljih burgera. Submarine trenutno ima 17 restorana u Hrvatskoj od čega je 11 u Zagrebu, 2 u Rijeci, 3 u Splitu i 1 u Zadru. Ovaj brend samo nastavlja rasti jer su u najavi već nove lokacije: Rovinj, Pula, Opatija i Dubrovnik. Mi se veselimo pratiti njihov rast, a sada nam jedino preostaje da naručimo slasni burger.

SAZNAJ VIŠE: