Ovo je brend namještaja koji slažete kako želite

Tvrtka Form Us With Love najavila je novi brend namještaja koju možete slagati po potrebi. Što je nekada bila polica, može postati kauč. Pogledajte o čemu se radi
15.12.2022.
IMAGE SOURCE: Form Us With Love

Volimo misliti da nam budućnost donosi inovacije u arhitekturi i dizajnu, ali budućnost je sada. Uz ideju tvrtke Form Us With Love, svoj stol ili stolicu možete složiti po potrebi ili prenamjeniti u nešto drugo. Zanimljiva kreacija omogućava nam da se igramo s komadima namještaja kao da su legići.

Švedski studio Form Us With Love posluje od 2005. godine, a surađuje i razvija dizajn za neke od najpoznatijih svjetskih tvrtki uključujući Ikeu, Muuto i +Halle. Za najnoviju suradnju odabrali su njemačkog proizvođača luksuznog namještaja OKA. Podhvatom naziva “Unit systems” žele stvoriti funkcionalni dizajn kako bi svaki komad namještaja imao svrhu u različitim prostorima.

Ukratko, komadi su dizajnirani kao “modularni sustav” izrađen od minimalnih djelova. Prvi sustav “Jedinica 1” sastoji se od jedne vrste spoja zbog čega se svi dijelovi unutar kolekcije mogu spajati i mijenjati kako vi želite. Time se stvara nešto doista unikatno u pravom smislu izrađeno “po mjeri”.  Temeljni materijali jesu čelik i aluminij od kojih će nastati većina komada, a estetika namještaja je potpuno minimalna kako bi arhitekti oko njih odradili svoj posao. 

John Löfgren, kreativni direktor i suosnivač Form Us With Love, vjeruje kako je budućnost namještaja sastavljena od djelova, a po njemu je zanimljivost u tome što “ono što je korišteno kao polica danas, sutra može biti kauč”. Svi djelovi proizvodit će se u OKA tvornici s najsuvremenijom proizvodnom linijom i biti će potpuno odživi baš kako i priliči ovim kriznim vremenima.

SAZNAJ VIŠE: