Ove serije gledajte nakon „Queen Charlotte“

Ako tražite inspiraciju što biste gledati nakon izvrsne serije "Queen Charlotte: A Bridgertin Story", imamo odličan popis serija za vas
14.05.2023.
IMAGE SOURCE: Hulu/ PBS/ BBC/ IMDb

„Queen Charlotte: A Bridgerton Story“ je trenutno serija o kojoj se naveliko priča. Priča o engleskoj kraljici Charlotte i kralju Georgeu zaintrigirala je gledatelje diljem svijeta pa nije ni čudo da je ova mini serija trenutno najgledanija serija na Netflixu. Nakon pomalo površne dvije sezone Bridgertona (koje vam se ili sviđaju ili ne sviđaju), Queen Charlotte je stigla s dubokom ljubavnom i životnom pričom te ju jednostavno ne možete ne voljeti. Nakon što smo pogledali ovo Netflixovo djelo producentice Shonde Rhimes, okrećemo se drugim kraljevskim i period drama serijama koje možda nisu toliko razvikane, a uvući će vas u drame iz kojih se nećete željeti izvući. Donosimo naš popis serija o prošlim razdobljima koje svakako morate pogledati. I ne, na popisu nam nije „The Crown“.

Sandition

Kad je Bridgerton prvi puta izašao, ljudi na internetu nisu mogli prestati pričati o činjenici da je to samo malo drugačija verzija Sanditiona. „Sandition“ je serija utemeljena na posljednjem, nedovršenom romanu Jane Austen i prati Charlotte koja se seli u malo primorsko mjesto Sandition i tamo upoznaje Sydneyja s kojim se odmah počinje sukobljavati na pravi Austen način. Ako volite Bridgerton, onda ćete obožavati ovu seriju jer ima svega: od dramatičnih obrata pa do vatrenih romansi.

Victoria

Znate kada na kraju serije „Queen Charlotte“ kraljica dolazi do kralja Georgea i govori mu sretne vijesti da se rodio nasljednik? Taj nasljednik je kraljica Viktorija koja je nakon Elizabete II, najduže vladala Engleskom. Serija „Victoria“ pruža nam uvid u njezinu vladavinu i strastveni brak s princem Albertom te bliski odnos s prvim premijerom. U ulozi Viktorije pronašla se glumica Jenna Coleman (koju pozna svatko tko je gledao Doctora Whoa), a Alberta je utjelovio Tom Hughes. Doista vas čekaju tri izvrsne sezone ovoj velikoj kraljici.

The Great

„The Great“ je izvrstan nastavak na Bridgerton, pogotovo ako volite neočekivani Bridgertonov humor. Seriju potpisuje Tony McNamara, koji je prethodno dokazao da komadi o prošlim razdobljima mogu biti zabavni svojim scenarijem za film „The Favourite“, nominiranim za Oscara. „The Great“ prati mladu Katarinu Veliku koju odvoze u Rusiju kako bi se udala za Petra III. Katarina Velika će ga naposljetku svrgnuti s vlasti i sama početi vladati. Nema puno ljubavnim drama kao u Bridgertonu, ali dobra doza humora nikako ne nedostaje.

The White Queen

Serija „The White Queen“ prati spletke tri moćne žene dok pokušavaju manevrirati kroz ogorčen i nasilan rat za prijestolje koji je sukobio kuću York protiv kuće Lancaster. Serija prikazuje Elizabeth Woodville, suprugu Edwarda IV od Engleske, Margaret Beaufort iz kuće Lancaster i Anne Neville, kraljicu i suprugu Richarda III. Margaret Beaufort je bila baka Henrika VIII pa svakako pogledajte ovu seriju orije nego što počnete gledati Tudore.

Versailles

BBC-jeva serija „Versailles“ govori o kralju Luju XIV. Radnja počinje kada kralj ima 28 godina i odlučuje svoju kraljevsku lovačku kuću pretvoriti u velebnu palaču poznatu kao Versailles. Raskošni interijeri, veličanstvena arhitektura i prostrani vrtovi čine ovu seriju toliko estetski privlačnom. Neke scene su čak i snimate u prostorima Versaillesa. Zakačit ćete se na seriju, garantiramo.

The Cook of Castamar

Ova španjolska serija je vjerojatno najsličnija Bridgertonu svijetu. Debitirala je na Netflixu 2021. godine nakon emitiranja u svojoj domovini. Radnja je smještena u Madrid 1720. godine, kada su vladale perike i ekstravagantne haljine. Serija prati vojvodu koji tuguje zbog gubitka supruge te utjehu pronalazi u novoj kuharici koja počinje raditi u kuhinji dvorca. Strastvene romanse kao u Bridgertonu definitivno ima, ako ste za to.

SAZNAJ VIŠE: