Popularna Netflixova serija snima se u Hrvatskoj

Filmska ekipa serije „The Witcher“ priprema se za snimanje napetih scena na otoku Krku
12.04.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram, Viator

Još se nisu slegli dojmovi od druge sezone omiljene serije „The Witcher“, a Netflix je već najavio početak snimanja treće sezone. Ljubitelji ove franšize koja je nastala prema istoimenim romanima poljskog spisatelja Andrzeja Sapkowskog, s nestrpljenjem čekaju nove avanture Geralta od Rivije, Ciri i Yennefer. Snimanje „The Witchera“ je u punom jeku, a ono se trenutno događa upravo u Hrvatskoj! Filmska ekipa nalazi se na otoku Krku pa tko ima priliku, možda uspije svjedočiti snimanju uzbudljivih i napetih scena.

Nakon skoro dva tjedna snimanja u Italiji i Sloveniji, ekipa serije „The Witcher“ smjestila se u Lijepu Našu. Glumci se ozbiljno pripremaju za snimanje uzbudljivih scena na prekrasnoj plaži Zala u Staroj Baški na otoku Krku. Naše plavo Jadransko more i krški reljef Stare Baške savršeni su elementi za prikaz srednjovjekovne mistične zemlje Geralta od Rivije. Ovo je samo jedna lokacija za koju znamo da je korištena za snimanje, no možda će filmska ekipa putovati na više mjesta naše prekrasne obale. Hrvatski krajolik je obogatio scenografiju mnogih serija, a možda najpoznatija serija koja je svijetu predstavila ljepote Dubrovnika je „Game of Thrones“ čija je estetika vrlo slična „The Witcheru“. Nije ni čudo što se filmska ekipa ove popularne franšize odlučila upravo za Hrvatsku kao idealnog odredišta za snimanje.

Sada smo još više uzbuđeni oko treće sezone serije, a mnogi se vesele ponovo vidjeti na malim ekranima šarmantnog hvatača čudovišta Geralta kojeg glumi Henry Cavill, britanski glumac poznat po svojoj ulozi DC-evog Supermana. Druga sezona završila je sa zasad najvećim cliffhangerom u seriji koji je definitivno poljuljao odnose između tri glavna lika. Na službenom Twitter računu otkriven je sažetak radnje treće sezone u kojoj će Geralt uložiti napore da sakrije Ciri iz Cintre (Freya Allan). Na Twitteru su objasnili: „ Dok se monarhi, magovi i zvijeri s kontinenta međusobno natječu tko će je zarobiti, Geralt skriva Ciri iz Cintre, odlučan zaštititi svoju novoujedinjenu obitelj od onih koji ju žele uništiti(…) Yennefer ih vodi do zaštićene tvrđave Aretuza, gdje se nada da će otkriti više o djevojčinim neiskorištenim moćima; umjesto toga, otkrivaju da su se našli na bojnom polju političke korupcije, mračne magije i izdaje.“ Jop uvijek se ne zna datum izlaska nove sezone pa se moramo strpiti do gledanja serije, a u međuvremenu možda naletimo na snimanje napetih scena!

SAZNAJ VIŠE: