Ovaj Porsche iz 1964. vrijedi skoro 2 milijuna dolara

Na sljedećoj Sotheby's aukciji pronaći će se rijetki model Porsche sportskog automobila
01.01.2023.
IMAGE SOURCE: RM Sotheby's

Aukcija kuća Sotheby’s prodaje još jednu vintage skupinu nevjerojatnih automobila u novoj godini. Na Sotheby’s nadolazećoj 10. godišnjoj aukciji u Parizu pronaći će se stotinjak izvanrednih automobila među kojima se ističe Porsche 904 GTS iz 1964. godine.

Nakon što se njemački proizvođač automobila 1962. godine odlučio povući iz Formule 1, Porsche se usredotočio na proizvodnju sportskih automobila i GT natjecanje, što je kasnije dovelo do ovog impresivnog modela 904.

Porsche 904 GTS čak je u početničkoj sezoni osvojio nekoliko natjecanja, a proizvedeno ih je svega 108 primjeraka, isključujući nekoliko prototipa. Zbog toga što je samo 108 postojećih modela, povećava se vrijednost ovog rijetkog Porsche 904 GTS automobila.

Porsche vozilo koje je na aukciji ima originalnu karoseriju te motor od 260 konjskih snaga. Automobil dolazi s trkaćim sjedalima koja su opremljena pojasevima Schroth Racing i Wilians. Ekstra dodaci u automobilu su vrlo specifični za tu eru modela. Oni uključuju retrovizore u stilu Speedstera te vintage Dunlop Racing gume.

Sotheby’s još uvijek treba dati svoju procjenu za vrijednost automobila, no slični modeli prodavali su se za približno 2 milijuna dolara. Aukcija će se odvijati 1. veljače 2023. u RM Sotheby’s u Parizu.

SAZNAJ VIŠE: