Ova vinarija slavi krajolik i agrokulturu sunčane Kalifornije

Caymus- Suisun je novonastala vinarija koja kombinira suvremenu arhitekturu te vinarsku stručnost, predstavljajući blagodati još nezapažene kalifornijske vinske regije Suisun
29.08.2022.
IMAGE SOURCE: Wallpaper magazine
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Kalifornijska vinska karta najpoznatija je u dolinama Napa i Sonoma, ali i u dolini Suisun. Suisun dolina smještena je između dva planinska lanca jugoistočno od Nape gdje generacijama napreduje raznolika vinska i poljoprivredna zajednica. I baš tamo, zasjala je nova vinarija koju je dizajnirala arhitektonska tvrtka Bohlin Cywinski Jackson (BCJ). Vinarija pod nazivom „Caymus- Suisun“ osnovana je od strane obitelji Wagner koja se generacijama bavi vinogradarstvom. Ova vinarija kombinira suvremenu arhitekturu i dobro utemeljenu stručnost kako bi najavila novu eru u proizvodnji vina u regiji.

„Caymus-Suisun“ vinarija sadrži kušaonicu, maloprodajnu zgradu te 29 hektara voćnjaka, povrtnjaka i vinograda za šetnju koje gosti mogu istražiti. Greg Mottola, partner u BCJ tvrtki, kaže da su željeli stvorili nešto što ima prepoznatljivu prisutnost, a opet je dobro integrirano u krajolik. Rezultat je topla i privlačna vinarija koja predstavlja ogroman potencijal u promociji relativno nezapažene vinske regije Suisun.

Interijer vinarije osmislila je Sarah Giesenhagen iz The Bureau studija u suradnji s Thadom Geldertom iz Geldert Studios. Ovaj dvojac uronio je u vinarsku ostavštinu obitelji Wagner kako bi stvorio okruženja koja izražavaju znatiželju, pazeći na detalje na svakom koraku. Od velike skulpture Tanye Aguiñige koja kima na spaljene hrpe vinove loze do šankova za kušanje vina omotanih u platno Stephena Kenna, pažljivi umjetnički ambijent zadržan je cijelo vrijeme.

Ostali detalji koji su vrijedni spomena uključuju posebno izrezbarene žardinjere koje podsjećaju na drevne geološke relikvije, ručno izrezbarenu vodenu stanicu i zidne svjetlosne skulpture Jérômea Pereire od organskog užeta, drva i stakla, koje odražavaju višegeneracijsku vinarsku vještinu obitelji Wagner.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: