Ova luksuzna kuća je oda povijesnom bogatstvu grada Sóllera

Luksuzni dom „Mon Cor“ svojim izgledom i uređenjem predstavlja bogato razdoblje španjolskog obalnog grada Sóllera, a moderni elementi dodatno povećavaju vrijednost ove prekrasne povijesne kuće
18.08.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Volimo se prebaciti u tople mediteranske krajeve koji osim što nas časte plažama, morem i morskim zrakom, također nas oduševljavaju svojom arhitekturom, gradnjom i dizajnom koji pričaju priču grada. I baš jedna takva kuća pronašla se u obalnom gradu Sólleru, smještenom na španjolskom otoku Mallorci. Povijesni i luksuzni dom zvan „Mon Cor“ koji predstavlja jednu eru grada Sóllera, prodaje se za 4,3 milijuna eura.

Luksuzna kuća „Mon Cor“ datira još iz 1903. godine kada su je izgradili francuski trgovac i njegova žena lokalka kao svoj drugi raskošni dom. Mon Cor suptilno prikazuje bogato razdoblje grada Sóllera kada su u 16. stoljeću prevezena stabla slatke i mirisne naranče iz Indije, što je postavilo temelje trgovine tog područja s lukama Marseillea. Pa se tako u kutu vanjskoga dvorišta kuće mogu uočiti krošnje stabala osvježavajućih citrusa. Danas je kuća u vlasništvu lokalnog poduzetničkog tima Berrow Project koji su u procesu renoviranja kuće dodajući im moderne elemente poput centralnog grijanja, vinskog podruma s kontroliranom temperaturom te grijanim bazenom.

„Mon Cor“ kuća, koja predstavlja klasičnu arhitekturu grada Sóllera, sastoji se od četiri sobe i pet kupaonica.  Izvorne pločice u maurskom stilu su očuvane u glavnoj kupaonici s bojama i uzorcima koji se uglavnom oslanjaju na jednostavnost. U svakoj se prostoriji nalaze drvene stropne grede koje privlače pogled prema visokim stropovima. Interijer kuće fokusiran je prema ukrašenom stubištu unutar glavnog ulaza u kuću koje se proširuje u osunčanu, otvorenu kuhinju s hrastovim ormarićima i radnim pločama od prirodnog kamena. U kući su obnovljeni izvorni podovi, vrata i prozori, kao i bunar te kameni pod u velikom hodniku na ulazu.

Na katu kuće, nalaze se spavaće sobe ukrašene drvenim ormarićima po narudžbi te prozorima koji savršeno uokviruju pogled prema planinama Tramuntana. U privatnom dvorištu kuće, smješten je grijani bazen sa slanom vodom koji je isklesan u izduženom ovalnom obliku. Kameni zidovi kuće ukrašeni su raznim biljkama poput palmi i jasmina. Prava mediteranska oaza!

SAZNAJ VIŠE: