Ova aplikacija će vam otkriti najfotogeničnije lokacije

The Scout App je aplikacija koja daje točne koordinate prekrasnih mjesta na kojima nastaju odlične fotografije
26.05.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Koliko smo puta na Instagramu naletjeli na fotografiju neke prekrasne lokacije, otišli u opis da vidimo gdje se to mjesto nalazi, a u opisu ne piše baš ništa. Onda mahnito scrollamo po komentarima nadajući se da će nam netko otkriti točne koordinate prekrasnog vodopada ili reda pastelnih kuća, a jedino što u komentarima pronalazimo su botovi i pitanja koja si i sami postavljamo: „gdje se nalazi ovo mjesto?“ Odgovora nema. Srećom, našim problemima je došao kraj. Nakon što je provela nebrojene sate svoga života istražujući lokacije koje bi se istaknule na društvenim mrežama, influencerica i poduzetnica Emma Rose Leger osmislila je The Scout App, potpuno novi alat koji pojednostavljuje proces pronalaženja lijepih i jedinstvenih pozadina, čime se štedi vrijeme, posao i novac ljubiteljima putovanja i kreatorima sadržaja.

The Scout App funkcionira tako da nakon što je besplatno instalirate preko App Storea, možete pregledavati home feed Scouta kako biste otkrili lokacije u vašoj blizini, uz mjesta koja su objavili vaši omiljeni „Scouteri“. Također, na aplikaciji možete koristiti „explore page“ za pronalaženje lokacija u određenom gradu ili regiji, tako da filtrirate koliko daleko želite putovati. Putem ove aplikacije pronaći ćete i „Scoutere“ diljem svijeta te možete spremiti omiljene lokacije kako biste ih kasnije otključali. To znači da kada pronađete mjesto koje vam se sviđa i znate da ga želite posjetiti, aplikacija vam omogućava da „otključate“ koordinate kao i savjete za slikanje na tom mjestu za 1,99 dolar po lokaciji. Zatim možete ocijeniti lokaciju i komentirati kako biste svojim savjetima pomogli budućim korisnicima.

S obzirom na to da se otkrivanje koordinata naplaćuje, „Scoutersi“ imaju također koristi od platforme. Oni dobivaju proviziju svaki put kada korisnik otključa jednu od njihovih lokacija. Stoga, iako je ovaj alat koristan za one koji traže nova mjesta za odličnu fotografiju, on ujedno služi i kao novi način da ljudi unovče svoje kreativne napore. Svatko može postati „Scouters“, odnosno svakome se pruža prilika za zaradom i pokazivanjem vlastitog stila fotografiranja. „Glavni cilj razvoja aplikacije je izgradnja zajednice koja svakome može pružiti platformu gdje podržavaju jedni druge“, rekla je Leger. Biste li koristili ovu aplikaciju?

SAZNAJ VIŠE: