Otkrijte pariški hotel koji odiše Gatsby erom

Hotel Rochechouart svojim izgledom odražava vrijeme jazza i Pariza 1930-ih godina, a suvremeni detalji se savršeno stapaju s atmosferom Great Gatsbyja
13.04.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Smješten u podnožju Monmartrea, pronaći ćete dragulj u Art Deco stilu iz 1929. godine koji je promišljeno renoviran u sadašnji Hotel Rochechouart. Ovaj pariški hotel je vremenska kapsula doba jazza što odaje svojim art deco pročeljem, originalnim staklenim liftom te velikim mramornim stepenicama. Hotel je nekoć služio kao utočište umjetnicima, a sada je potpuno renoviran od strane pariškog dizajnerskog studija Festen Architecture. Stara obilježja zgrade savršeno su se uparili s novim dodacima koji nadopunjunju atmosferu Great Gatsbyja.

Charlotte de Tonnac i Hugo Sauzay, dizajnerski dvojac studija Festen, temeljito je istražio povijest zgrade i proučio elitne posjetitelje koji su večerali i zabavljali se na vrhuncu popularnosti hotela. Temeljito istraživanje rezultiralo je hotelom koji odražava svoje vrijeme, ali posjeduje dovoljno suvremenih detalja kako bi se svidio gostima današnjice, dok u isto vrijeme izbjegava dobivanje etikete kiča. U cijelom objektu mogu se pronaći posebni detalji poput mozaičkog poda hotela, vaze sa suhim cvijećem te staklenog dizala iz onoga doba. U spavaćim sobama na katu su drvena uzglavlja, vintage navlake i mjedene svjetiljke prekriveni mesingom što dodatno pokazuje kontrast između starog i novog.

 U prizemlju se nalazi hotelski restoran koji je prigrlio svoj klasični stil taverne i neodoljivo podsjeća na Pariz 1930-ih godina. U restoranu gosti sjede na stolicama od savijene trske raspoređene oko stolova prekrivenih štofom, a romantična glazba i druželjubiva atmosfera privlači goste hotela, a i lokalno stanovništvo. Jelovnik se oslanja na tradicionalnu kuhinju pa ćete tako pronaći omiljena francuska jela kao što su pašteta, tartar od govedine, pečena piletina i obilje comte sira za završetak obroka. Na krovu Hotela Rochechouarta, nalazi se bar s kojeg pogled puca na Eiffelov toranj, ali i na Sacre- Coeur. Bilo da dolazite na jutarnju kavu ili večernje koktele, panoramski doživljaj na vrhu hotela stvorit će nezaboravno iskustvo.

Hotel Rochechouart smješten je na izvrsnoj lokaciji, okružen kulturnim bogatstvom Pariza. Sjeverno od hotela nalazi se šarmantni Monmartre gdje ćete pronaći Sacre- Coeur, rimokatoličku crkvu koja se nalazi na najvišem brežuljku u Parizu te restorane za koje mnogi tvrde da su najbolji u gradu. Također, vrlo blizu je i moderna četvrt Pigalle koja je prepuna kafića, barova i trgovina. U ovoj se četvrti nalazi i slavni Moulin Rouge te Rue des Martyrs. Ako planirate Pariz kao svoju iduću destinaciju, nemojte propustiti idealan smještaj u Hotelu Rochechouart.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: