Novi hotel u Parizu čiji nas je šarmantni dekor osvojio

U Parizu je osvanuo novi hotel L'Eldorado koji nas svojim šarmantnim uređenjem i sanjivim vrtom prebacuje nas iz gradske vreve u mirni seoski ugođaj
25.07.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @hoteleldorado.paris

Neki dan smo na Instagram profilu naše drage Jelene Karakaš ugledale niz fotografija divnog vrta koji izgleda kao da je sakriven od gradskih pogleda i stvara jedinstvenu zelenu oazu za posjetitelje. Istražujući malo više, otkrili smo da je riječ o vrtu koji je dio najnovijeg hotela u Parizu pod nazivom L’Eldorado smješten u okrugu Batignolles. Zahvaljujući njegovoj poziciji i uređenju koje na podsjeća na provansalska polja, ovaj hotel gostima doista nudi bijeg od svakodnevne gradske vreve.

Iza L’Eldorado hotela stoji fantastični trio: Élodie Moussié, Pierre Moussié i Sophie Richard. Njih troje, koji su već na čelu divnog hotela Providence, pretvorili su nekadašnji Bistrot des Dames u lijepi gradski hotel i uredili ga u stilu šarmantne seoske kuće. Svaka od 26 soba hotela ima svoj poseban karakter, a u njima prevladavaju cvjetne tapete, svjetiljke iz 1920-ih, perzijske zidne zavjese, rešetkaste komode u stilu 1950-ih i starinski talijanski namještaj. Taj starinski šarm uparen je s mramorom u kupaonicama i zelenim mozaikom. Sobe imau terasu ili balkon na kojima vlada aspolutni mir, jedino što čujete je cvrkut ptica i osjetite miris prirode iz vrta. Ako uzmete sobu na samom vrhu hotela, s njezinog balkona ćete imati fantastičan pogled na Eiffelov toranj.

Zvijezda hotela je definitivno sanjivi, nenametljivi vrt u kojem se miješaju pjenušavi šljunak, vječne palme i obilne cvjetne gredice s hortenzijama, ružama i kamelijama pretvarajući vrt u mirisnu oazu. L’Eldorado ima i restoran koji sedam dana u tjednu gostima nudi izvrsnu ponudu doručka, ručka i večere. Jelovnik slavi klasične francuske specijalitete: od tartara i omleta s gljivama pa do svježih kamenica, puževa i hrskavog pomfrita. Gosti također mogu birati između ukusnih koktela i pažljivo odabranih vina.

SAZNAJ VIŠE: