Nećete moći nigdje pronaći ružičastu boju i to sve zbog „Barbie“ filma

Da bi dizajnirala pravi Barbie svijet, Greta Gerwin je morala obojati cijeli set filma u prepoznatljivu ružičastu boju što je dovelo do njene nestašice
06.06.2023.
IMAGE SOURCE: Jaap Buitendijk/ Warner Bros. Pictures

I prije nego što su izašli trailer i promotivni materijali za „Barbie“ film, znali smo što nas očekuje: ružičasto, ružičasto i samo ružičasto. Redateljica Greta Gerwin se potrudila da upadnemo u veseli svijet roze Barbie boje, baš kao kad smo bili djeca. Traileri su nam otkrili zemlju fantazije i mi smo ostali oduševljeni produkcijom koja stoji iza filma. Kako postići pravi Barbie svijet? Tako što će cijeli set jednostavno morati biti ružičast.

U nedavnom izdanju Architectural Digesta, produkcijska dizajnerica Sarah Greenwood, dekoraterka Katie Spencer i redateljica Gerwin objasnile su kako su uspjele uhvatiti bit Barbie svijeta, točnije, Barbiene kultne Dreamhouse. „Željela sam da ružičaste boje budu jarke, a svega da bude gotovo previše“, rekla je Gerwin. Ispričala je da „dječje“ bio glavni pridjev kojim su se vodili u evociranju osjećaja koje nikada nije zaboravila od Barbie lutaka otkad je bila djevojčica.

Kako bi postigla čudesan Barbie svijet, Gerwin je trebala čitavu vojsku ružičaste boje: ružičasti rekviziti, setovi, namještaj, odjeća, baš sve što možete zamisliti. Greenwood je izjavila da im je u nastojanju da dizajniraju ružičasti svijet bila potrebna prepoznatljiva nijansa tvrtke Rosco priznajući da su boju na kraju rasprodali, rekavši: „Svijetu je ponestalo ružičaste boje“.

Nakon razgovora sa Greenwood, Spencer i Gerwin, Los Angeles Times je potvrdio izjavu s potpredsjednicom globalnog marketinga u Roscu, Lauren Proud. Potpredsjednica je rekla da su im za stvaranje filma dali sve što su mogli te da je došlo do nestašice ružičaste boje. Gdje je nestala sva ružičasta boja, otkrit ćemo 21. srpnja u kinima. Think pink!

SAZNAJ VIŠE: