Naš najdraži par se vjenčao i naravno da imaju najbolje fotografije koje ćete vidjeti

Od Amerike do Istre, vjenčanje fotografije ovog para su sve što smo trebali vidjeti danas
24.06.2022.
IMAGE SOURCE: Ivana Varesko

Kako pisati o nekom vjenčanju, a da se izbjegnu svi oni „cheesy“ momenti koji se inače koriste? To nam je bila prva misao kada smo se čuli s Mateom Bakarić koja se nedavno udala za svog dugogodišnjeg dečka, poznatog tattoo majstora Ivana Leša. Nije neka posebna tajna da su nam jedan od najdražih parova i da ih pratimo u svim putovanjima i avanturama koje često objavljuju na svojim Instagram profilima. Drugačiji su, furaju svoj film, žive svoj život i u njemu uživaju. Nema ništa privlačnije od ljudi koji su prirodni i od kojih stvarno nešto možete naučiti i staviti na svoju bucket listu,  naravno ako istu imate.

Već danima nas mame sa slikama vjenčanja i ušli smo u teški „stalker mood“ dok ih konačno nismo pitali mogu li s nama i vama podijeliti nekoliko riječi o vjenčanju i naravno fotografije koje izgledaju kao editorial koji želimo snimiti. Fotografije koje gledate su nastale u Americi, a vjenčanje se održalo u Meneghettiju.

Koliko ste planirali vjenčanje?

Zaručili smo se 2019. godine, ali nekako nam vjenčanje nije bilo u planu sve do prije pola godine i tada smo krenuli s organizacijom. Zapravo organizacija nije ni prava riječ jer jedino što smo napravili jest da smo kontaktirali Meneghetti i Ninu (dekoraterku).

Jeste li znali da želite nešto out of the box ili se tako nekako dogodilo?

Budući da znamo što znači biti wedding fotograf odlučili smo da nećemo imati fotografa nego da bismo mogli imati samo par fotki s mobitelom da nekako svi budu opušteni. Međutim Ivana i ja smo se nešto dopisivale u veljači i ona me pitala da joj budem second shooter na vjenčanju u Kaliforniji u svibnju. Poznavajući nas (i Ivanu) odlučili smo ostati u Kaliforniji 3 tjedna i odraditi pošteni roadtrip. Kako je moja vjenčanica bila spremna i prije odlaska u Ameriku ponijela sam ju sa sobom za svaki slučaj i fotke su zapravo nastale kao posljedica toliko uzastopno spontanih događaja koji nisu bili planirani.

Ivana je naravno bila i naša fotografkinja u Istri i tako nam je promijenila cijeli koncept o nemanju fotografa, ali sve je ispalo baš kako je i trebalo.

Koji je bio koncept vjenčanja da možda malo pomognete svim čitateljima koji se premišljaju da ne bi htjeli nešto veliko?

Bilo nas je sve skupa 16 (uključujući nas dvoje). Izabrali smo Meneghetti iz više razloga;

estetski nam je predivno, more je blizu i mogli smo sve odraditi na jednom mjestu – ceremonija je bila na plaži Meneghetti Beach club, večera ispod hrastova, zabava je bila u novoizgrađenom dijelu posjeda (Tasting room) gdje smo bili udaljeni od ostalih gostiju i samim time smo mogli biti malo glasniji, a svi smo također tamo i prespavali.

Bilo nam je važno da je što jednostavnije i što opuštenije.

Stigli smo na posjed oko 14h, smjestili se po sobama nakon čega smo imali privatni prijem gostiju uz piće dobrodošlice i finger food. Prijem je trajao sat/dva i kada smo se malo svi opustili i podružili vratili smo se u sobe osvježiti se i obući za ceremoniju koja je bila na plaži oko 18:30h. Ceremoniju je vodio naš, sada već prijatelj, Tomislav kojeg smo upoznali na terminima u Tattoo Roomu. On je inače protestantski pastor, ali budući da ima ovlasti i matičara za nas je bio u toj ulozi.

Nakon ceremonije čekala nas je večera ispod dva predivna hrasta. Bilo je 3 slijeda i desert, a iza ponoći u Tasting roomu imali smo još jedan dodatni slijed. Menu smo ugovorili s chefom dva tjedna ranije, no nismo se puno htjeli miješati i više manje smo prepustili njima da izaberu ono što smatraju da je najbolje. Odluka je bila i više nego dobra jer je hrana bila božanstvena.

Za vrijeme ceremonije i večere, glazbena pratnja bio je Mario Pavlić koji je bio savršen. Svirao je akustično na gitari pjesme iz vlastitog repertoara i mislim da nismo mogli bolje izabrati, a do njega smo došli preko preporuke.

Čiju si vjenčanicu nosila?

Vjenčanicu sam dala izraditi kod tete Katice. To je jedna predivna žena za koju sam dobila preporuku preko prijateljice. Ona ima iskustva u modnoj industriji, ali je odlučila raditi za sebe od doma kada joj naiđe projekt koji joj se sviđa. Materijal sam kupila za 170kn, a ostalo sam prepustila njoj u ruke. Presretna sam kako je sve ispalo 🙂

Cipele sam kupila u Zari za 140kn. Mijo Majhen radio mi je frizuru, a Dajana Pajkić make up.

Uvijek bude nervoza oko tih nekih posebnih događaja u životu. Je li sve prošlo baš po vašim željama?

Nije bilo nikakvih krivih ili stresnih trenutaka, čak nismo imali feeling da nam je vjenčanje sve do ceremonije. Tada je mrvicu postalo realno, ali zapravo i dalje skroz easy i opušteno. To nam je bio i cilj, a mislim da bi nam to bilo puuno teže za postići da je bilo više uzvanika i da je sve bilo na većem scale-u. Na kraju je (za nas) bilo baš kako smo i htjeli 🙂

SAZNAJ VIŠE: