Napravite ukusni orzoto po receptu zagrebačkog restorana KUT

Šarmantni bistro Kut podijelio je s nama vlastiti recept za orzoto od mrkve i crvenog radiča
01.05.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Danas je svima drag praznik kada se skupimo s obitelji ili prijateljima i družimo se uz dobru hranu i piće. Praznik rada trebao bi biti dan kada ništa ne radimo, ali netko nešto mora skuhati, zar ne? Osim ako se ne nađete u nekom restoranu. Ako je baš vas zadesilo da morate kuhati za obitelj i prijatelje, onda isprobajte jednostavan recept za ukusni i lagani orzoto koji ćete napraviti u tren oka, sve ćete oduševiti jelom, a vi ćete imati vremena za uživanje u prekrasnom danu! Recept za orzoto od mrkve i crvenog radiča podijelio je s nama šarmantni zagrebački bistro KUT koji nudi bogatu ponudu jela napravljenih od sezonskih i lokalnih namirnica.

Da ovaj dan proslavite u ukusnoj hrani i bez previše potrošenog vremena na kuhanje, pobrinula se Ivana Bekavac, chefica i osnivačica restorana KUT koja je s nama nesebično podijelila vlastiti recept za orzoto. Ova mlada chefica stoji iza bistroa u kojem vlada iznimno opuštena atmosfera, a Ivana nam kaže da je bistro baš mjesto gdje se svi mogu osjetiti kao da su kod kuće. „Svi se stalno nešto dovikujemo, naši gosti su od milja zvani ‘gladni pajdaši’ i zbilja ih držimo kao prijatelje. A i hrana je fantastična, tako barem kažu!“, kaže Ivana. Restoran svakim danom nudi tri potpuno nove kreacije jela, a chefici je bitno da u restoranu postoje opcije za svejede, vegetarijance i vegane podjednako. Restoran je dobio ime KUT po mjestu Kut na otoku Visu. „Dok sam radila razne poslove kako bih realizirala otvorenje Kuta, između ostalog sam radila kao privatan kuhar na brodu. Svaki put kada bismo došli na Vis i usidrili se u Kutu, ja bih osjetila neobičan mir te sam odlučila da ću tamo jednoga dana posjedovati kuću“, kaže nam Ivana. I baš se osjećamo kao u mirnom kutku dok sjedimo u ovom šarmantnom bistrou!

S obzirom na to da se ovaj restoran temelji na sezonskim i svježim namirnicama, jelovnik se kreira na dnevnoj bazi vodeći se ponudom namirnica na Dolcu. „Nemamo ništa fiksno pa je svaki dan neko novo iznenađenje.Ljudi nam ponekada ‘ zamjere’ jer rijetko ponovimo jelo, a mi vješto izbjegavamo monotoniju“, kaže Ivana. Od nedavno, Ivana i njezin tim razvio je vlastiti novi brend „Kiselish“, odnosno ukiseljene teglice koje možete kupiti u Kut restoranu. „Proizvodimo ukiseljene teglice koji su fora predjelo u neku ‘casual’ vinsku večeru uz neki super kruh i grickalice“, objašnjava Ivana. Za sada restoran nudi tri okusa ovih teglica: mrkva kurkuma, ljubičasti luk i šampinjoni u maslinovom ulju. U restoranu možete rezervirati i privatne večere putem linka u opisu Instagram profila Kuta. Za privatnu večeru restoran nudi 5 sljedova koji su daleko više elaborirani od standardne ponude bistroa i večera je idealna prilika za manje proslave i druženja u intimnoj atmosferi. Svakako posjetite ovaj šarmantni bistro, a u nastavku teksta otkrijte recept za njihov ukusan orzoto.

Orzoto od mrkve i crvenog radiča

Namirnice:

200 g mrkve
Sol/Papar po ukusu
Kurkuma/po ukusu
50 ml maslinovog ulja
50 g svježeg đumbira
250 g ječma (orzo)

100 g luka
50 g maslaca
20 g parmezana
Crveni radič/ jedna glavica
3 žlice Aceta balsamica

Postupak

Nasjeckati mrkvu na male kockice, pouljiti te posoliti/staviti u pečnicu na 180 stupnjeva 15-tak minuta.

Kada je mrkva pečena, dodati naribani đumbir,izmiksati sa štapnim mikserom te po želji dodati kurkume.

Na maslinovo ulju prodinstati luk te dodati ječam. Podljevati s vodom ili povrtnim temeljcem te kuhati 45 minuta dok ne omekša.

Kada je ječam gotov, umiješajte kremu od mrkve te dodajte maslac i parmezan

Crveni radič nasječi na kriške te popržiti na malo ulja.Uliti par kapi aceta balsamica i pustiti da ispari. Radič servirati na vrh orzota.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: