Nema nam ništa draže od mirisa doručka ujutro. Poslovica „ po jutru se dan poznaje“ zasigurno uključuje onaj dio jutra kojeg obuhvaća doručak. S obzirom na to da je doručak najvažniji obrok u danu zbog toga što daje energiju tijeku za ostatak dana, važno je unijeti prave namirnice na kojima će nam naše tijelo biti zahvalno. Znamo da su jaja u svakom obliku pripreme najčešći izbor za doručak jer imaju određene nutritivne vrijednosti poput bjelančevina i proteina. Međutim, što ako vam kažemo da postoji odlična zamjena za napraviti savršeni omlet bez jaja? Za sve one koji su na veganskoj prehrani, ali i one koji vole isprobati nešto novo, šarmantni 3Hugs brunch bar podijelio je s nama svoj recept za ukusni veganski omlet nakon kojeg nećete ostati gladni.
3Hugs brunch bar novootvoreni je restoran u samom centru Zagreba u kojem možete isprobati niz divnih veganskih poslastica, od tosteva i tortilja pa sve do zanimljivih bowls-a te ukusnih deserata poput palačinki. Njihov je cilj razbiti predrasude o tome da je veganska hrana samo salata već ona čini cijelu lepezu zanimljivih i kreativnih obroka. Ovaj brunch bar je pravi primjer mjesta gdje će se u ukusnu i maštovitu vegansku hranu zaljubiti i najveći ljubitelji mesa. Jedno od popularnijih jela 3Hugsa su njihovi omleti koji su napravljeni bez imalo jaja. Restoran je nesebično s nama podijelio svoj odličan recept kojeg vrlo jednostavno možete napraviti u udobnosti svoga doma i maksimalno uživati u doručku. Ako želite isprobati ovaj zanimljiv omlet, u nastavku teksta se nalazi cijeli recept.
OMLET SECRET SAUSAGE
Sastojci:
· 70 g brašno od slanutka
· 3 g prašak za pecivo
· ½ žličice crne soli (Kala Namak)
papar
· 1 veganska kobasica
· ½ luka
· 3 gljive
· maslinovo ulje
· ¼ žličice kurkume
Priprema
U zdjeli pomiješajte brašno od slanutka,kurkumu, prašak za pecivo i crnu sol.
Dodajte mlaku vodu uz lagano miješanje dok ne dobijete glatku i rijetku smjesu. Smjesu ostavite da odstoji dok pripremate ostalo.
U zagrijanu tavu dodajte malo maslinovog ulja i prepržite vegansku kobasicu par minuta dok ne postane hrskava.
Dodajte sitno sjeckani luk , gljive i sotirajte dok se ne karameliziraju.
Ulijete smjesu od ”jaja”, miješajte par sekundi i prekrijte cjelokupno dno tave. Nakon toga pecite još minutu, preklopite ga ili zarolajte i servirajte na tanjur. Po želji ga ukrasite svježim začinskim biljem ili salaticama.